Skip to content
Exam Guides

Test Bank For Management, 11th Edition

Want to ace your exam? Test Bank For Management, 11th Edition is your solution, with solved MCQs and questions tailored to your syllabus.

Preview 16 of 649 pages

See the first 16 pages exactly as they appear in the document.

  1. Page 1
    Read page 1 as text

    1 Management, 11e (Robbins/Coulter) Chapter 1 Management and Organizations 1) A great manager makes a job more enjoyable and productive. Answer: TRUE Page Ref: 4 Objective: 1 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 2) Managers play an important role in dealing with various challenges being faced by organizations today. Answer: TRUE Page Ref: 4 Topic: Why Are Managers Important Objective: 1 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 3) Today's managers are just as likely to be women as they are men. Answer: TRUE Page Ref: 5 Objective: 2 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 4) A manager must coordinate and oversee the work of other people so that organizational goals can be accomplished. Answer: TRUE Page Ref: 5 Topic: Who Are Managers? Objective: 2 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 5) A manager's job is all about personal achievement. Answer: FALSE Page Ref: 5 Objective: 2 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

  2. Page 2
  3. Page 3
    Read page 3 as text

    2 6) In traditionally structured organizations managers can be classified as first - line managers, middle managers, or top managers. Answer: TRUE Page Ref: 6 Objective: 2 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 7) Middle managers are responsible for making organization - wide decisions and establishing the plans and goals that affect the entire organization. Answer: FALSE Page Ref: 6 Objective: 2 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 8) Effectiveness refers to getting the most output from the least amount of input. Answer: FALSE Page Ref: 8 Topic: What Is Management? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 9) Efficiency is described as "doing things right." Answer: TRUE Page Ref: 8 Topic: What Is Management? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 10) The four contemporary functions of management are planning, organizing, leading, and controlling. Answer: TRUE Page Ref: 9 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 11) Determining who reports to whom is part of the controlling function of management. Answer: FALSE Page Ref: 9 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

  4. Page 4
    Read page 4 as text

    3 12) Directing and motivating are part of the controlling function of management. Answer: FALSE Page Ref: 9 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 13) When a manager performs the controlling function of management, he must monitor and evaluate performance. Answer: TRUE Page Ref: 9 Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 14) Figurehead, leader, and liaison are all interpersonal managerial roles according to Mintzberg. Answer: TRUE Page Ref: 10 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 15) Disturbance handler is one of Mintzberg's interpersonal roles. Answer: FALSE Page Ref: 10 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 16) According to Robert L. Katz, managers need to have technical, human, and conceptual skills. Answer: TRUE Page Ref: 12 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 17) Technical skills become less important as a manager moves into higher levels of management. Answer: TRUE Page Ref: 12 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

  5. Page 5
    Read page 5 as text

    4 18) Conceptual skills are less important to top managers. Answer: FALSE Page Ref: 13 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 19) In order for organizations to survive successfully, managers must create a customer - responsive organization. Answer: TRUE Page Ref: 15 Objective: 4 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 20) Innovation is confined to high - tech and other technologically sophisticated organizations. Answer: FALSE Page Ref: 16 Objective: 4 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 21) Management is universally needed in all organizations. Answer: TRUE Page Ref: 17 Objective: 5 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 22) A portion of a manager's job, especially at lower organizational levels may entail duties that are often more clerical than managerial. Answer: TRUE Page Ref: 18 Objective: 5 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

  6. Page 6
    Read page 6 as text

    5 23) Which of the following statements regarding managers in today's world is accurate? A) Their age range is limited to between 30 and 65 years. B) They are found only in large corporations. C) They can be found exclusively in for - profit organizations. D) The single most important variable in employee productivity and loyalty is the quality of the relationship between employees and their direct supervisors. Answer: D Page Ref: 5 Topic: Who Are Managers? Objective: 1 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 24) An individual who works with and through other people by coordinating their work activities in order to accomplish organizational goals is ________. A) an assembly line worker B) a laborer C) a manager D) a salesperson Answer: C Page Ref: 5 Topic: Who Are Managers? Objective: 2 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 25) Supervisor is another name for which of the following? A) team leader B) middle manager C) first - line manager D) top manager Answer: C Page Ref: 6 Topic: Who Are Managers? Objective: 2 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

  7. Page 7
    Read page 7 as text

    6 26) A ________ is an example of a first - line manager. A) division manager B) store manager C) regional manager D) shift manager Answer: D Page Ref: 6 Topic: Who Are Managers? Objective: 2 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 27) Managers with titles such as regional manager, project leader, or division manager are ________. A) first - line managers B) top managers C) production managers D) middle managers Answer: D Page Ref: 6 Topic: Who Are Managers? Objective: 2 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 28) ________ are responsible for making organization - wide decisions and establishing the plans and goals that affect the entire organization. A) First - line managers B) Top managers C) Production managers D) Research managers Answer: B Page Ref: 6 Topic: Who Are Managers? Objective: 2 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

  8. Page 8
    Read page 8 as text

    7 29) ________ have titles such as executive vice president, chief operating officer, and chief executive officer. A) Team leaders B) Middle managers C) First - line managers D) Top managers Answer: D Page Ref: 6 Topic: Who Are Managers? Objective: 2 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 30) ________ involves ensuring that work activities are completed efficiently and effectively by the people responsible for doing them. A) Commanding B) Managing C) Planning D) Organizing Answer: B Page Ref: 8 Topic: What Is Management? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 31) Which of the following is an example of an efficient manufacturing technique? A) cutting inventory levels B) increasing the amount of time to manufacture products C) increasing product reject rates D) meeting customers' rigorous demand Answer: A Page Ref: 8 Topic: What Is Management? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

  9. Page 9
    Read page 9 as text

    8 32) Wasting resources is considered to be an example of ________. A) inefficacy B) ineffableness C) inefficiency D) ineffectiveness Answer: C Page Ref: 8 Topic: What Is Management? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 33) An automobile manufacturer increased the total number of cars produced keeping the production cost the same. The manufacturer ________. A) increased its equity B) increased its efficiency C) increased its effectiveness D) increased its effability Answer: B Page Ref: 8 Topic: What Is Management? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Application 34) Effectiveness is associated with ________. A) reducing inventory B) decreasing production time C) doing the right things D) doing things right Answer: C Page Ref: 8 Topic: What Is Management? Objective: 3 Difficulty: Moderate Classification: Conceptual

  10. Page 10
    Read page 10 as text

    9 35) Whereas ________ is concerned with the means of getting things done, ________ is concerned with the ends, or attainment of organizational goals. A) effectiveness; efficiency B) efficiency; effectiveness C) effectiveness; effability D) efficiency; experience Answer: B Page Ref: 8 Topic: What Is Management? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 36) In successful organizations, ________. A) high efficiency and high equanimity go hand in hand B) high efficiency and high effervescence go hand in hand C) high efficiency and high effectiveness go hand in hand D) high efficiency and high access i bility go hand in hand Answer: C Page Ref: 8 Topic: What Is Management? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 37) Henri Fayol, in the early part of the twentieth century proposed that all managers perform ________ functions. A) three B) four C) five D) nine Answer: C Page Ref: 9 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

  11. Page 11
    Read page 11 as text

    10 38) Today, the basic management functions have been condensed to ________. A) planning, organizing, commanding, and coordinating B) planning, organizing, coordinating, and controlling C) planning, organizing, commanding, and controlling D) planning, organizing, leading, and controlling Answer: D Page Ref: 9 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 39) Establishing strategies for achieving organizational goals is a part of the ________ function. A) leading B) coordinating C) planning D) organizing Answer: C Page Ref: 9 Topic: What Do Managers Do? AACSB: Communication Skills Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 40) Organizing includes ________. A) setting organizational goals B) hiring organizational members C) motivating organizational members D) determining who does what tasks Answer: D Page Ref: 9 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

  12. Page 12
    Read page 12 as text

    11 41) A manager resolving conflict among organizational members is performing which of the following functions? A) controlling B) planning C) organizing D) leading Answer: D Page Ref: 9 Topic: What Do Managers Do? AACSB: Communication Skills Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 42) Motivating subordinates is primarily associated with the management function of ________. A) planning B) organizing C) leading D) controlling Answer: C Page Ref: 9 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 43) The process of monitoring, comparing, and correcting is called ________. A) controlling B) planning C) leading D) organizing Answer: A Page Ref: 9 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

  13. Page 13
    Read page 13 as text

    12 44) ________ developed a categorization scheme for defining what managers do, consisting of 10 different but highly interrelated roles. A) Henri Fayol B) Abraham Maslow C) Henry Mintzberg D) Peter Drucker Answer: C Page Ref: 10 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 45) According to Mintzberg's managerial roles, the ________ roles are ones that involve people and other duties that are ceremonial and symbolic in nature. A) informational B) interpersonal C) technical D) decisional Answer: B Page Ref: 10 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 46) The ________ roles involve collecting, receiving, and disseminating information, according to Mintzberg's managerial roles. A) interpersonal B) informational C) technical D) decisional Answer: B Page Ref: 10 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

  14. Page 14
    Read page 14 as text

    13 47) Which of the following is NOT an example of an interpersonal role according to Mintzberg? A) figurehead B) leader C) liaison D) spokesperson Answer: D Page Ref: 11 Topic: What Do Managers Do? AACSB: Communication Skills Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 48) Which of the following is an example of an informational role according to Mintzberg? A) liaison B) monitor C) negotiator D) resource allocator Answer: B Page Ref: 10 Topic: What Do Managers Do? AACSB: Communication Skills Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 49) Which of the following is an example of a decisional role according to Mintzberg? A) monitor B) entrepreneur C) figurehead D) disseminator Answer: B Page Ref: 11 Topic: What Do Managers Do? AACSB: Communication Skills Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

  15. Page 15
    Read page 15 as text

    14 50) The ________ role (as Mintzberg defined it) is more important for lower - level managers than it is for either middle - or top - level managers. A) leader B) figurehead C) negotiator D) disseminator Answer: A Page Ref: 11 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 51) Robert L. Katz proposed ________. A) three critical managing skills B) ten critical managing roles C) five traditional management functions D) six traditional management styles Answer: A Page Ref: 12 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 52) Katz proposed that managers need ________ skills. A) technical, human, and financial B) human, empirical, and mechanical C) technical, interpersonal, and legal D) technical, human, and conceptual Answer: D Page Ref: 12 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 53) Technical skills include ________. A) experience gained by experiments that are used in performing managerial tasks B) job specific knowledge needed to proficiently perform work tasks C) the ability to work well with individuals and groups D) skills managers use to think and to conceptualize about abstract and complex situations Answer: B Page Ref: 12 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

  16. Page 16
    Read page 16 as text

    15 54) Which of the following skills tend to be more important for first - line managers since they manage employees who produce the organization's product? A) human B) technical C) conceptual D) empirical Answer: B Page Ref: 12 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual 55) Understanding building codes would be considered a(n) ________ skill for a building contractor. A) human B) technical C) conceptual D) empirical Answer: B Page Ref: 12 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Moderate Classification: Application 56) Which of the following skills involves the ability to work well with other people, both individually and in a group? A) technical skills B) assessment skills C) planning skills D) human skills Answer: D Page Ref: 12 Topic: What Do Managers Do? Objective: 3 Difficulty: Easy Classification: Conceptual

633 more pages in the full document

Unlock it once and it stays in your library, ready to chat with or turn into flashcards.

Unlock the full document
See all

Study this document with CramX

Once it is in your library, every tool can work from it.