Skip to content
Exam Guides

Test Bank for Management, 15th Edition

Test Bank for Management, 15th Edition makes learning easy with a structured format, concise explanations, and plenty of practice material.

Preview 16 of 665 pages

See the first 16 pages exactly as they appear in the document.

  1. Page 1
    Read page 1 as text

    Management Fifteenth Edition Stephen P. Robbins Mary Coulter With contributions by Amy Randel Test Bank (Download Only) for Management Revised by Michael C asey

  2. Page 2
  3. Page 3
    Read page 3 as text

    1 Management, 15e (Robbins/Coulter) Chapter 1 Managers and You in the Workplace 1) In today's workplace, ________. A) women are more likely than men to be promoted into management B) many employees perform work that in the past was considered managerial activities C) women tend to be more effective supervisors than men D) most organizations have eliminated the title of manager Answer: B Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classi fication: Concept 2) Because this is her first job, Melanie was unclear about what managers actually do. Fortunately her training materials explained that a manager's job focuses on ________. A) performing clerical duties B) personal achievement C) helpi ng others accomplish their work goals D) supervising groups rather than individual employees Answer: C Diff: 2 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Applica tion 3) An individual who works with and through other people by coordinating their work activities in order to accomplish organizational goals is ________. A) an assembly line worker B) a laborer C) a manager D) a salesperson Answer: C Diff: 1 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Concept

  4. Page 4
    Read page 4 as text

    2 4) As part of the orientation for her internship, Rebecca was informed that ________ are the people who direct the activities of other s in an organization. A) directors B) managers C) subordinates D) line workers Answer: B Diff: 1 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Application 5) The organizational chart shows titles such as front - line manager, plant manager, and vice president of operations. It is very likely this organization has a ________. A) traditional committee structure B) traditional pyramid structure C) mo dern matrix structure D) flexible structure Answer: B Diff: 2 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Application 6) First - line managers are typically those who ________. A) perform the same work as the people they manage but earn more money B) are typically involved with producing the organization's products or providing its service C) are at the top of the organizational chart D) are the firs t persons new hires meet Answer: B Diff: 2 AACSB: Application of knowledge Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Analytical 7) Supervisor is another name for ________. A) team leader B) middle manager C) firs t - line manager D) top manager Answer: C Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Concept

  5. Page 5
    Read page 5 as text

    3 8) A ________ is an example of a first - line manager. A) division manager B) store man ager C) regional manager D) shift manager Answer: D Diff: 1 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Concept 9) Kelly, a production supervisor, is responsible for ten employees who assemble components into a finished product. Kelly is a ________. A) top manager B) nonmanagerial employee C) middle manager D) first - line manager Answer: D Diff: 1 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Application 10) Managers with titles such as regional manager, project leader, or division manager are ________. A) first - line managers B) top managers C) production managers D) middle managers Answer: D Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Concept 11) Ben, a production plant manager, reports to Dan, a regional manager. Ben and Dan are ________. A) top managers B) middle managers C) supervisors D) first - line managers Answer: B Diff: 2 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Application

  6. Page 6
    Read page 6 as text

    4 12) ________ are resp onsible for making organization - wide decisions and establishing the plans and goals that affect the entire organization. A) Middle managers B) Top managers C) Production managers D) Research managers Answer: B Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Concept 13) Tom is responsible for project managers who supervise others who perform manual work. He reports to a vice president on another continent. Tom is a ________. A) first - li ne manager B) middle manager C) top manager D) nonmanager Answer: B Diff: 2 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Application 14) ________ have titles such as executive vice president, chief operating officer, and chief executive officer. A) Supervisors B) Middle managers C) First - line managers D) Top managers Answer: D Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Concept 15) Kenneth is a vice president of operations. His position would be regarded as a ________. A) top manager B) supervisor C) middle manager D) first - line manager Answer: A Diff: 2 AACSB: Analytical think ing Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Application

  7. Page 7
    Read page 7 as text

    5 16) Blue Fin and ChrisCraft, two boat manufacturers, have merged. Top managers now must decide how the work will be divided and who will do what work in the merged firm. The pre - merger firms, and the merged firm, are each examples of ________. A) strategic partnerships B) coalitions C) organizations D) affinity groups Answer: C Diff: 2 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Application 17) Today's managers are just as likely to be women as they are men. Answer: TRUE Diff: 1 AACSB: Diverse and multicultural work environments Learning Obj: LO 1.1: Tell who man agers are and where they work. Classification: Concept 18) A manager must coordinate and oversee the work of other people so that organizational goals can be accomplished. Answer: TRUE Diff: 1 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Concept 19) A manager's job is all about personal achievement. Answer: FALSE Diff: 1 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Concept 20) In traditionally structured organizations, managers can be classified as first - line managers, middle managers, or top managers. Answer: TRUE Diff: 1 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Concept

  8. Page 8
    Read page 8 as text

    6 21) Middle managers are responsible for making organization - wide decisions and establishing the plans and goals that affect the entire organization. Answer: FALSE Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Concept 22) Explain briefly how the definition of a manager has changed over time. Answer: Managers used to be defined as the organizational members who told others what to do and how to do it. In th e past, it was easy to differentiate managers from nonmanagerial employees. Nonmanagers were organizational members who worked directly on a job or task and had no one reporting to them. Managers were those who supervised other employees. Today, the changi ng nature of organizations and work has blurred the distinction between managers and nonmanagerial employees. Many traditional nonmanagerial jobs now include managerial activities. Most employees are multi - skilled and are being cross trained. Within a sing le shift, an employee can be a team leader, equipment operator, maintenance technician, quality inspector, or improvement planner. Diff: 3 AACSB: Reflective thinking; Written and oral communication Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where th ey work. Classification: Concept 23) Describe and provide examples of first - line, middle, and top managers. Answer: a. First - line managers are the lowest level of management and manage the work of nonmanagerial individuals who are directly involved with the production or creation of the organization's products or servicing its customers. First - line managers are often called supervisors or even shift managers, district managers, department managers, or office managers. b. Middle managers are found between the lowest and top levels of the organization. These managers manage the work of first - line managers and may have titles such as department head, project leader, store manager, or division manager. c. Top managers are responsible for making organization - w ide decisions and establishing the plans and goals that affect the entire organization. These individuals typically have titles such as executive vice president, president, managing director, chief operating officer, or chief executive officer. Diff: 3 AAC SB: Reflective thinking; Written and oral communication Learning Obj: LO 1.1: Tell who managers are and where they work. Classification: Concept 24) Increased environmental complexity and uncertainty make the manager's job even more important now than it was 20 or 30 years ago. Answer: TRUE Diff: 1 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.2: Explain why managers are important to organizations. Classification: Concept

  9. Page 9
    Read page 9 as text

    7 25) Low - level managers have very little impact on the organization's per formance. Answer: FALSE Diff: 1 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.2: Explain why managers are important to organizations. Classification: Concept 26) A great manager can inspire employees professionally and personally. Answer: TRUE Diff: 1 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.2: Explain why managers are important to organizations. Classification: Concept 27) Managers play an important role in dealing with various challenges being faced by organizations today. Answer: TRUE Diff: 1 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.2: Explain why managers are important to organizations. Classification: Concept 28) Identify and discuss three reasons managers are still important even in the changing organizational structures in use today. Answer: a. The first reason why managers are important is because organizations need their managerial skills and abilities more than ever in uncertain, complex, and chaotic times. As organizations deal with today's challenges — cha nging workforce dynamics, the worldwide economic climate, changing technology, ever - increasing globalization, and so forth — managers play an important role in identifying critical issues and crafting responses. b. Another reason why managers are important t o organizations is because they're critical to getting things done. They create and coordinate the workplace environment and work systems so that others can perform those tasks. Or, if work isn't getting done or isn't getting done as it should be, they're the ones who find out why and get things back on track. And these managers are key players in leading the company into the future. c. Finally, managers do matter to organizations. The single most important variable in employee productivity and loyalty isn' t pay or benefits or workplace environment — it's the quality of the relationship between employees and their direct supervisors. The way a company manages and engages its people can significantly affect its financial performance. Leadership is the single la rgest influence on employee engagement. Managerial ability is important in creating organizational value. Diff: 3 AACSB: Reflective thinking; Written and oral communication Learning Obj: LO 1.2: Explain why managers are important to organizations. Classi fication: Concept

  10. Page 10
    Read page 10 as text

    8 29) Time should be considered a(n) ________ resource. A) abundant B) diminishing C) limited D) renewable Answer: C Diff: 2 AACSB: Analytical thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classi fication: Concept 30) One method to become more efficient in managing your time is to ________. A) classify each activity or task as A, B, or C B) schedule more in one day than you can reasonably expect to finish C) enlist the aid of a management coach t o keep you on task D) shorten deadlines so you will be pressed to complete tasks early Answer: A Diff: 2 AACSB: Application of knowledge Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Concept 31) Technology makes it easier to stay connected but ________. A) there is always the risk of security breaches and the theft of information necessary for good time management practices B) it raises expectations on the part of those to whom we are connected C) technology fails, batteries lose power, and their effectiveness wanes D) it also presents constant distractions, making it difficult to stay on task Answer: D Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and s kills of managers. Classification: Critical thinking 32) Andrew is reviewing next week's orders, scheduling orders to machines, and assigning employees to run those machines. Andrew is engaged in ________. A) planning B) organizing C) leading D) controlling Answer: A Diff: 2 AACSB: Application of knowledge; Analytical thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Application

  11. Page 11
    Read page 11 as text

    9 33) Donald's ability to complete activities efficiently and e ffectively with and through other people is known as ________. A) management B) leadership C) entrepreneurship D) delegation Answer: A Diff: 2 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Application 34) ________ involves ensuring that work activities are completed efficiently and effectively by the people responsible for doing them. A) Leading B) Managing C) Planning D) Organizing Answer: B Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Concept 35) Which one of the following is an example of an efficient manufacturing technique? A) R educing the amount of scrap created in the process of making a product. B) Increasing the amount of time to manufacture products. C) Increasing product reject rates. D) Meeting customers' rigorous demand. Answer: A Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Lear ning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Application 36) Wasting resources is considered to be an example of ________. A) inefficacy B) ineffableness C) inefficiency D) ineffectiveness Answer: C Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Concept

  12. Page 12
    Read page 12 as text

    10 37) An automobile manufacturer increased the total number of cars produced while keeping the production costs the same. The manufacturer increased its ________. A) equity B) efficiency C) effectiveness D) effort Answer: B Diff: 2 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classif ication: Application 38) Ellen's ability to produce the same amount of product with fewer personnel is a reflection of her ________. A) effectiveness B) organizing skills C) leadership D) efficiency Answer: D Diff: 3 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Application 39) Effectiveness is associated with ________. A) reducing inventory B) decreasing production time C) doing the r ight things D) doing things right Answer: C Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Concept 40) Whereas ________ is concerned with the means of getting things done , ________ is concerned with the ends, or attainment of organizational goals. A) effectiveness; efficiency B) efficiency; effectiveness C) effort; efficiency D) efficiency; experience Answer: B Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Concept

  13. Page 13
    Read page 13 as text

    11 41) The fact that Eileen achieves her departmental goals is an indication of her ________ as a manager. A) leadership B) effectiveness C) efficiency D) attention to detail Answer: B Diff: 2 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Application 42) If your team quickly painted the wall but discovered afterward it was the wrong wall, your team would be ________. A) efficient but ineffective B) efficient and effective C) effective but inefficient D) neither effective nor efficient Answer: A Diff: 3 AACSB: Analytical thinking; Applicatio n of knowledge Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Application 43) If Fiona accomplishes her projects with high - quality results, but takes more time than other managers in the process, as a manage r she is ________. A) efficient, but ineffective B) a leader, but not a top manager C) project oriented, but not effective D) effective, but inefficient Answer: D Diff: 2 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Application 44) More than a hundred years ago, Henri Fayol proposed that managers performed five functions. They were ________. A) planning, organizing, directing, evaluating, and con trolling B) organizing, directing, coordinating, evaluating, and controlling C) planning, organizing, directing, coordinating, and controlling D) planning, organizing, commanding, coordinating, and controlling Answer: D Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Concept

  14. Page 14
    Read page 14 as text

    12 45) Today, the basic management functions include ________. A) planning, organizing, commanding, and coordinating B) planning, organizing, coordinating , and controlling C) planning, organizing, directing, and controlling D) planning, organizing, leading, and controlling Answer: D Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Concept 46) Establishing strategies for achieving organizational goals is a part of the ________ function. A) leading B) coordinating C) planning D) organizing Answer: C Diff: 1 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Concept 47) When Gavin decides how many units of output his employees should produce, he is performing which of the following management functions? A) Controlling B) Leading C) Planni ng D) Organizing Answer: C Diff: 2 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Application 48) Organizing includes ________. A) setting organizationa l goals B) hiring organizational members C) motivating organizational members D) determining who does what tasks Answer: D Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: C oncept

  15. Page 15
    Read page 15 as text

    13 49) The human resources manager is meeting with the production manager to write job descriptions and to decide how to group jobs for a new production line. These two are engaged in ________. A) planning B) organizing C) leading D) controlling Answer: B Diff: 2 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Application 50) Two of Brent's subordinates have not been getting along, a situation that has now interfered with their productivity. When Brent meets with them to resolve the conflict, he is engaged in ________. A) planning B) organizing C) leading D) controlling Answer: C Diff: 2 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Application 51) Motivating subordinates is primarily associated with the management function of ________. A) planning B) organizing C) leading D) directing Answer: C Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Concept

  16. Page 16
    Read page 16 as text

    14 52) The ________ roles involve collecting, receiving, and disseminating information, according to Mintzberg's managerial roles. A) interpersonal B) informational C) technical D) decisional Answer: B Diff: 1 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Concept 53) When Fred tells the employees that he is sure they can fulfill the schedule because they are good and skilled employees, he is performing which of the following management functions? A) Controlling B) Leading C) Negotiating D) Delegating Answer: B Diff: 3 AACSB: Analytical thinking; Application of knowledge Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Application 54) When Brandi is sharing with her team members the information she received at this morning's production meeting, she is performing the Mintzberg role of ________. A) liaison B) monitor C) entrepreneur D) disseminator Answer: D Diff: 3 AACSB: Application of knowledge; Analytical thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Application 55) The process of monitoring, comparing, and correcting is called ________. A) controlling B) plannin g C) leading D) evaluating Answer: A Diff: 2 AACSB: Reflective thinking Learning Obj: LO 1.3: Describe the functions, roles, and skills of managers. Classification: Concept

649 more pages in the full document

Unlock it once and it stays in your library, ready to chat with or turn into flashcards.

Unlock the full document
See all

Study this document with CramX

Once it is in your library, every tool can work from it.