Skip to content
Exam Guides

Test Bank For International Business Law And Its Environment, 9th Edition

Study smarter, not harder, with Test Bank For International Business Law And Its Environment, 9th Edition, a guide that breaks down tough concepts into easy-to-understand steps.

Preview 16 of 466 pages

See the first 16 pages exactly as they appear in the document.

  1. Page 1
    Read page 1 as text

    Tru e / False 1. Globa l sourcin g i s th e ter m commonl y use d t o describ e th e proces s b y whic h a fir m attempt s t o locat e an d purchase good s o r service s o n a worldwid e basis. a. True b. False ANSWER: True POINTS: 1 DIFFICULTY : Easy NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law OTHER: Bloom's : Knowledge 2. Custom s broker s ar e governmen t inspectio n official s wh o hav e th e responsibilitie s o f inspectin g an d regulatin g the shipmen t o f good s an d service s importe d int o th e Unite d States. a. True b. False ANSWER: False POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking Unite d State s - Standar d I D - BUSPROG STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Obtainin g Professiona l Assistance KEYWORDS: Bloom's:Knowledge 3. No n tarif f barrier s suc h a s technica l standard s d o no t hav e a significan t influenc e o n ho w firm s mak e thei r trad e and investmen t decisions. a. True b. False ANSWER: False POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's:Analysis

  2. Page 2
  3. Page 3
    Read page 3 as text

    4. Smal l an d medium - siz e companie s lac k th e competitiv e advantag e t o compet e wit h larg e multinationa l corporations an d therefor e hav e littl e t o contribut e t o th e internationa l marketplace. a. True b. False ANSWER: False POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's:Evaluation 5. Intellectua l propert y right s ar e valuabl e asset s tha t ca n b e license d t o a foreig n license e a s a mean s t o penetrat e a foreig n marke t rathe r tha n establis h a wholl y owne d subsidiary. a. True b. False ANSWER: True POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Evaluation 6. Trad e consist s o f th e impor t an d expor t o f good s o r services. a. True b. False ANSWER: True POINTS: 1 NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Knowledge 7. Exportin g i s th e shipmen t o f good s o r renderin g o f service s t o a foreig n buye r locate d i n a foreig n country. a. True b. False ANSWER: True POINTS: 1 NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Application

  4. Page 4
    Read page 4 as text

    8. Th e thre e form s o f internationa l busines s ar e exporting , importing , an d licensing. a. True b. False ANSWER: False POINTS: 1 NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Application 9. Indirec t exporter s commonl y emplo y th e service s o f expor t tradin g companie s an d expor t managemen t companies. a. True b. False ANSWER: True POINTS: 1 DIFFICULTY : Easy NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Comprehension 10. Indirec t exportin g bu t no t direc t exportin g involve s sale s throug h sale s agent s o r t o foreig n distributors. a. True b. False ANSWER: False POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Synthesis 11. Internationa l licensin g agreement s ar e contract s b y whic h th e holde r o f intellectua l propert y grant s certai n right s in tha t propert y t o a foreig n fir m fo r a specifie d perio d o f time. a. True b. False ANSWER: True POINTS: 1 DIFFICULTY : Easy NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Comprehension

  5. Page 5
    Read page 5 as text

    12. A potentia l negativ e aspec t o f th e transfe r o f technolog y i s tha t th e license e coul d b e you r competito r i n th e future. a. True b. False ANSWER: True POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's:Synthesis 13. A hos t countr y refer s t o th e countr y unde r whos e law s th e investin g corporatio n wa s create d o r i s headquartered. a. True b. False ANSWER: False POINTS: 1 DIFFICULTY : Easy NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Analysis 14. A hom e countr y refer s t o th e countr y unde r whos e law s th e investin g corporatio n wa s create d o r i s incorporated. a. True b. False ANSWER: True POINTS: 1 DIFFICULTY : Easy NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Analysis 15. Currenc y exchang e ris k canno t b e manage d becaus e th e fluctuation s o f currencie s canno t b e predicted. a. True b. False ANSWER: False POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Analysis

  6. Page 6
    Read page 6 as text

    16. A sovereig n natio n ha s th e powe r t o nationaliz e a foreig n privat e enterpris e withou t compensation. a. True b. False ANSWER: False POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's:Application 17. Freigh t forwarder s ar e regulate d b y th e Departmen t o f Stat e an d arrang e th e transportatio n o f good s fo r the importe r an d represen t th e importe r wit h customs. a. True b. False ANSWER: False POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's:Knowledge 18. Freigh t forwarder s ac t a s th e seller' s o r exporter' s agent. a. True b. False ANSWER: True POINTS: 1 DIFFICULTY : Easy NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Knowledge

  7. Page 7
    Read page 7 as text

    19. Th e Worl d Intellectua l Propert y Organizatio n define s intellectua l propert y right s a s “lega l right s whic h resul t from intellectua l activit y i n th e industrial , scientific , literary , an d artisti c fields.” a. True b. False ANSWER: True POINTS: 1 DIFFICULTY : Easy NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - Unite d State s - BUSPROG : Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: Unite d State s - Ohi o - Unite d State s - AICP A - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Business 20. A compan y tha t make s unauthorize d copie s o f a movi e an d sell s th e copie s o n DVD s i s infringin g o n th e movie owner’ s intellectua l propert y rights. a. True b. False ANSWER: True POINTS: 1 DIFFICULTY : Easy NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - Unite d State s - BUSPROG : Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: Unite d State s - Ohi o - Unite d State s - AICP A - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Comprehension Multipl e Choice 21. I n Daya n v . McDonald' s Corporatio n , th e cour t rule d that: a. McDonald' s qualit y standard s wer e inadequat e unde r Frenc h law. b. Th e McDonald' s franchis e contrac t wa s illega l unde r Frenc h law. c. McDonald' s ha d fulfille d it s responsibilit y t o th e franchise e i n Franc e unde r U.S . law. d. Th e Frenc h d o no t lik e hamburgers. ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY : Difficult NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Difficult

  8. Page 8
    Read page 8 as text

    22. Th e typ e o f ris k tha t include s control s o n exports , imports , control s o n th e movemen t o f currency , restriction s on licensin g an d investment , an d control s ove r physica l propert y locate d i n a countr y is: a. Lega l risk. b. Politica l risk. c. Economi c risk. d. Currenc y risk. ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Analysis 23. Tariff s o n importe d product s ar e impose d fo r whic h o f th e followin g reasons: a. Collectio n o f revenue. b. Protectio n o f domesti c industries. c. T o asser t politica l objectives. d. Al l o f th e above. ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Analysis 24. Tw o example s o f nontarif f barrier s tha t refe r t o quantitativ e restriction s o n importin g an d a tota l o r nea r tota l ba n on trad e respectivel y are: a. Partia l embargoes , embargoes. b. Trad e seizures , limits. c. Embargoes , quotas. d. Quotas , embargoes. ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Application

  9. Page 9
    Read page 9 as text

    25. Th e shipmen t o f good s o r renderin g o f service s t o a foreig n buye r locate d i n a foreig n countr y is: a. Importing. b. Exporting. c. Foreig n exchange. d. A and B. ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY : Easy NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Comprehension 26. Th e proces s o f buyin g good s fro m a foreig n supplie r an d enterin g the m int o th e custom s territor y o f a different countr y is: a. Exporting. b. Internationa l exchange. c. Trad e b y design. d. Non e o f th e above. ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Analysis 27. Th e tw o type s o f exportin g are: a. Impartial ; partial. b. Direct ; indirect. c. Foreign ; domestic. d. Individual ; joint. ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Application

  10. Page 10
    Read page 10 as text

    28. Expor t managemen t companie s assis t indirec t exporter s b y servin g as: a. Consultants. b. Attorneys. c. Foreig n currenc y traders. d. Accountants. ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY : Easy NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Knowledge 29. Firm s tha t assis t indirec t exporter s an d ar e license d t o operat e unde r th e antitrus t law s o f th e U.S . are: a. Expor t managemen t companies. b. Indirec t exporte r merchants. c. Expor t tradin g companies. d. Non e o f th e above. ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Comprehension 30. Internationa l licensin g agreement s pertai n t o form s o f intellectua l propert y suc h as: a. Books , songs , inventions. b. Trademarks , copyrights , patents. c. Rea l estate , persona l property. d. Contracts. ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Comprehension

  11. Page 11
    Read page 11 as text

    31. Internationa l franchisin g allow s th e franchise e th e righ t t o us e a(n): a. Expor t managemen t company. b. Expor t tradin g company. c. Copyright. d. Non e o f th e above. ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Comprehension 32. Internationa l busines s ma y b e classifie d int o whic h o f th e followin g thre e categories: a. Trade , import/export , foreig n exchange. b. Internationa l licensin g agreements , investments , law. c. Trade , internationa l licensin g agreements , investment. d. Internationa l licensin g agreements , trade , franchising. ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Application 33. A cooperativ e busines s arrangemen t betwee n tw o o r mor e companie s ma y b e a: a. Partnership. b. Join t venture. c. Corporation. d. Al l o f th e above. ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY : Difficult NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Analysis

  12. Page 12
    Read page 12 as text

    34. Th e concep t o f loca l participatio n refer s to: a. A portio n o f th e employee s o f th e busines s i n th e hos t countr y wil l b e national s o f th e hom e country. b. Employee s o f th e busines s contribut e a certai n numbe r o f hour s t o communit y service. c. A portio n o f th e busines s mus t b e owne d b y national s o f th e hos t country. d. Th e hos t countr y retain s minera l rights. ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY : Challenging NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Application 35. I f a part y doe s no t fulfil l thei r obligation s a s se t fort h i n a sale s contract , i t i s know n as: a. Non - payment. b. Termination. c. Non - performance. d. Al l o f th e above. ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Analysis 36. A n independen t fir m tha t purchase s good s fo r resal e directl y fro m th e exporter , assume s credi t risk s i n th e local market , an d provide s produc t servic e an d suppor t i s know n as: a. A foreig n sale s representative. b. A sales agent. c. A foreig n distributor. d. A freigh t forwarder. e. A custom s broker. ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Comprehension

  13. Page 13
    Read page 13 as text

    37. Whic h o f th e followin g statement s mos t accuratel y describe s th e traditiona l economi c climat e i n developing countries: a. The y ar e largel y communis t countries. b. The y hav e well - develope d fre e marke t mechanisms. c. The y hav e mixe d economie s wit h stron g centra l plannin g features. d. Th e economie s o f developin g countrie s mak e the m practicall y unsuitabl e fo r Wester n companie s t o do busines s there. ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY : Challenging NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Analysis 38. Whic h o f th e followin g i s no t a characteristi c o f multinationa l corporations: a. Th e Unite d State s i s usuall y thei r hom e nation. b. The y deriv e capita l resource s worldwide. c. The y operat e facilitie s o f productio n i n mor e tha n on e country. d. The y mov e production , technology , an d capita l t o thos e countrie s wit h th e mos t hospitabl e environment. ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Analysis 39. In the case I n r e Unio n Carbid e Corporatio n Ga s Plan t Disaste r a t Bhopa l , th e U.S . cour t ruled: a. Tha t Unio n Carbid e wa s criminall y responsibl e fo r th e death s a t th e India n plant. b. Tha t Unio n Carbid e wa s liabl e t o th e plaintiff s unde r India n law. c. Tha t Unio n Carbid e wa s no t responsibl e fo r th e negligen t act s o f it s subsidiar y i n India. d. Tha t th e cas e brough t i n U.S . court s shoul d b e transferre d t o th e court s o f India. ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY : Challenging NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Analysis

  14. Page 14
    Read page 14 as text

    40. I n Gaski n v . Stum m Hande l Gmb H , th e Distric t Cour t ruled: a. Tha t employmen t contract s mus t b e i n writing. b. Tha t th e plaintif f wa s excuse d fro m performin g a contrac t writte n i n Germa n becaus e h e understoo d only English. c. Tha t th e contrac t wa s unconscionabl e becaus e i t wa s writte n i n a languag e foreig n t o th e plaintiff. d. Tha t th e plaintiff' s signin g o f a jura l documen t make s th e signator y conclusivel y bound ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's:Application 41. Whic h o f th e followin g doe s no t generall y characteriz e foreig n distributors? a. The y ar e independen t firms. b. The y ar e usuall y locate d i n th e countr y fro m whic h th e good s ar e exported. c. The y assum e th e risk s o f warehousin g th e goods. d. Th e ofte n trai l en d user s o f th e product. ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY : Challenging NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Synthesis 42. Whic h o f th e followin g doe s no t accuratel y characteriz e expor t managemen t companies? a. The y ac t a s advisor s o r consultants. b. The y engag e i n foreig n marke t research. c. The y exhibi t good s a t foreig n trad e shows. d. The y us e thei r extensiv e sale s contract s t o marke t th e product s o f othe r companies. ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: Unite d State s - AICP A - BUSPRO G - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Analysis

  15. Page 15
    Read page 15 as text

    43. Th e Ara b Sprin g transformatio n tha t ha s take n shap e i n Egyp t i s a n exampl e o f negativ e deterrenc e t o foreig n direct investment a. Th e lega l environment b. Globa l financia l crisis c. Economi c recession d. Politica l risk ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY : Challenging NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's:Evaluation 44. Th e Worl d Intellectua l Propert y Organization , o r WIPO , i s a specialize d agenc y o f the: a. Unite d Nations. b. Worl d Trad e Organization. c. Worl d Custom s Organization. d. Internationa l Chambe r o f Commerce. ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY : Easy NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - Unite d State s - BUSPROG : Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: Unite d State s - Ohi o - Unite d State s - AICP A - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Knowledge 45. Whic h o f th e followin g i s NO T a n exampl e o f th e transfe r o f technology? a. Medica l researcher s a t a universit y providin g researc h dat a t o a pharmaceutica l compan y a s par t o f a n effort t o fin d a cur e fo r cancer. b. A compute r programme r sharin g he r sourc e cod e wit h th e publi c vi a th e Internet. c. A websit e designe r downloadin g a cop y o f a photograp h fo r us e o n a website , withou t th e photographer's knowledg e o r permission. d. A franchiso r teachin g a ne w franchis e owne r ho w t o se t u p an d ru n hi s franchise , usin g th e franchisor's method s an d materials. ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY : Moderate NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - Unite d State s - BUSPROG : Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: Unite d State s - Ohi o - Unite d State s - AICP A - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Analysis

  16. Page 16
    Read page 16 as text

    46. A s a for m o f foreig n direc t investment , a foreig n branc h i s a busines s presenc e b y th e investo r i n th e country. a. home b. host c. neighboring d. local ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY : Easy NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - Unite d State s - BUSPROG : Reflectiv e Thinking STATE ST ANDARDS: Unite d State s - Ohi o - Unite d State s - AICP A - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Knowledge Subjectiv e Shor t Answer 47. Compar e an d contras t th e thre e basi c form s o f internationa l busines s o r marke t entr y strategies. ANSWER: Answer s wil l vary. POINTS: 1 DIFFICULTY : Challenging LEARNING OBJECTIVES: IBLE.SADE.12. 1 - Comparativ e Analytica l Questions NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Synthesis 48. Weig h th e risk s an d benefit s o f enterin g th e internationa l marke t wit h thos e o f enterin g o r doin g busines s i n the domesti c market. ANSWER: Answe r no t provided. POINTS: 1 DIFFICULTY : Challenging LEARNING OBJECTIVES: IBLE.SADE.12. 1 - Comparativ e Analytica l Questions NATIONAL STANDARDS: Unite d State s - BUSPRO G - Reflectiv e Thinking STATE STANDARDS: United States - AICPA - AICPA - BB - Legal TOPICS: Introductio n t o Internationa l Busines s Law KEYWORDS: Bloom's : Evaluation

450 more pages in the full document

Unlock it once and it stays in your library, ready to chat with or turn into flashcards.

Unlock the full document
See all

Study this document with CramX

Once it is in your library, every tool can work from it.