Skip to content
Exam Guides

Solution Manual For Heat And Mass Transfer: Fundamentals And Applications, 5th Edition

Learn with confidence using Solution Manual For Heat And Mass Transfer: Fundamentals And Applications, 5th Edition, your ultimate exam prep guide.

Preview 16 of 265 pages

See the first 16 pages exactly as they appear in the document.

  1. Page 1
    Read page 1 as text

    1 Essentials of MIS, 10e (Laudon/Laudon) Chapter 1 Business Information Systems in Your Career 1) Internet advertising is growing at a rate of more than 30 percent a year. Answer: FALSE Diff: 3 Page Ref : 6 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 2) A business model describes how a company produces, delivers, and sells a product or service to create wealth. Answer: TRUE Diff: 1 Page Ref : 11 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 3) Information technology (IT) consists of all the hardware that a firm needs to use in order to achieve its business objectives, whereas information systems consist of all the hardware and software needed. Answer: FALSE Diff: 2 Page Ref : 13 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension 4) Computers are only part of an information system. Answer: TRUE Diff: 1 Page Ref : 15 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension 5) Information systems literacy describes the behavioral approach to information systems, while computer literacy describes the technical approach. Answer: FALSE Diff: 1 Page Ref : 15 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension 6) The dimensions of information systems are people, organizations, and information technology. Answer: TRUE Diff: 1 Page Ref : 16 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension

  2. Page 2
  3. Page 3
    Read page 3 as text

    2 7) In order to understand how a specific business firm uses information systems, you need to know something about the history and culture of the company. Answer: TRUE Diff: 1 Page Ref : 16 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension 8) Developing a new product, fulfilling an order, or hiring a new employee are all examples of business processes. Answer: TRUE Diff: 1 Page Ref : 16 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 9) Business processes are those logically related tasks for accomplishing tasks that have been formally encoded by an organization. Answer: FALSE Diff: 2 Page Ref : 16 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 10) Employee attitudes about their jobs, employers, or technology can have a powerful effect on their abilities to use information systems productively. Answer: TRUE Diff: 1 Page Ref : 17 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension 11) A network requires at least three computers and a shared resource. Answer: FALSE Diff: 2 Page Ref : 17 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension 12) An IT infrastructure provides the platform on which the firm can build its information systems. Answer: TRUE Diff: 1 Page Ref : 18 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension

  4. Page 4
    Read page 4 as text

    3 13) UPS's use of Web - based tools that allow customers to embed UPS functions, such as tracking and cost calculations, into their own Web sites was an information systems solution used to achieve customer intimacy. Answer: TRUE Diff: 3 Page Ref : 19 AACSB: Analytic Skills CASE: Comprehension 14) Identifying a problem includes agreeing that a problem exists. Answer: TRUE Diff: 1 Page Ref : 21 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 15) Political conflict is an example of the people dimension of business problems. Answer: FALSE Diff: 3 Page Ref : 22 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 16) As a result of new public laws, accountants are beginning to perform more technical duties, such as auditing systems and networks. Answer: TRUE Diff: 2 Page Ref : 25 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension 17) As described in the opening case of the chapter, Disney is implementing new information systems in order to create new products, games, and rides. Answer: FALSE Diff: 2 Page Ref : 3 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 18) An understanding of enterprise - wide systems for customer relationship management is one of the skills relevant to careers in marketing. Answer: TRUE Diff: 2 Page Ref : 26 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension 19) Whereas marketing and financial careers have been transformed by the growth in information systems, management has — so far — remained relatively unaffected. Answer: FALSE Diff: 2 Page Ref : 26 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension

  5. Page 5
    Read page 5 as text

    4 20) There are two types of outsourcing: offshore outsourcing and foreign outsourcing. Answer: FALSE Diff: 2 Page Ref : 27 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 21) As discussed in the chapter opening case, Disney's implementation of new information systems in their amusement parks can be seen as an effort to achieve which of the primary business objectives? A) Customer and supplier intimacy B) Improved decision making C) Operational excellence D) New products and services Answer: A Diff: 3 Page Ref : 4 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of categorize 22) Journalist Thomas Friedman's description of the world as "flat" referred to: A) the flattening of economic and cultural advantages of developed countries. B) the use of the Internet and technology for instantaneous communication. C) the reduction in travel times and the ubiquity of global exchange and travel. D) the growth of globalization. Answer: A Diff: 2 Page Ref : 10 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 23) The six important business objectives of information technology are: new products, services, and business models; customer and supplier intimacy; improved decision making; competitive advantage; operational excellence, and: A) flexibility. B) survival. C) improved business practices. D) improved efficiency. Answer: B Diff: 2 Page Ref : 11 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension

  6. Page 6
    Read page 6 as text

    5 24) The use of information systems because of necessity describes the business objective of: A) survival. B) improved business practices. C) competitive advantage. D) improved flexibility. Answer: A Diff: 2 Page Ref : 12 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension 25) All of the following choices describe ways for a company to achieve a competitive advantage, except : A) producing a superior product and charging less than competitors. B) implementing information systems to support better management decision making. C) garnering more sales and profits than your competitors. D) using information systems to create new and popular products that your competitors cannot duplicate. Answer: B Diff: 3 Page Ref : 12 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of compare 26) Verizon's implementation of a Web - based digital dashboard to provide managers with real - time information, such as customer complaints, is an example of: A) improved flexibility. B) improved decision making. C) improved efficiency. D) customer and supplier intimacy. Answer: B Diff: 2 Page Ref : 12 AACSB: Use of IT CASE: Analysis in terms of categorize 27) The move of retail banking to use ATMs after Citibank unveiled its first ATMs illustrates the information system business objective of: A) improved efficiency. B) customer and supplier intimacy. C) survival. D) competitive advantage. Answer: C Diff: 2 Page Ref : 12 - 13 AACSB: Use of IT CASE: Analysis in terms of categorize

  7. Page 7
    Read page 7 as text

    6 28) An information system can be defined technically as a set of interrelated components that collect (or retrieve), process, store, and distribute information to support: A) decision making and control in an organization. B) communications and data flow. C) managers analyzing the organization's raw data. D) the creation of new products and services. Answer: A Diff: 2 Page Ref : 13 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension 29) The three activities in an information system that produce the information organizations use to control operations are: A) information retrieval, research, and analysis. B) input, output, and feedback. C) input, processing, and output. D) data analysis, processing, and feedback. Answer: C Diff: 1 Page Ref : 13 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension 30) All of the following describe the effects of globalization, except : A) significant increases in operating costs. B) reduction of labor costs through outsourcing. C) ability to find low - cost suppliers. D) increases in transaction costs. Answer: D Diff: 3 Page Ref : 10 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of differentiate and appraise 31) The average number of tickets sold daily online is an example of: A) input. B) raw data. C) meaningful information. D) output. Answer: C Diff: 1 Page Ref : 14 - 15 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of categorize

  8. Page 8
    Read page 8 as text

    7 32) Output: A) is feedback that has been processed to create meaningful information. B) is information that is returned to appropriate members of the organization to help them evaluate the input stage. C) transfers raw data to the people who will use it or to the activities for which it will be used. D) transfers processed information to the people who will use it or to the activities for which it will be used. Answer: D Diff: 1 Page Ref : 13 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 33) Converting raw data into a more meaningful form is called: A) capturing. B) processing. C) organizing. D) feedback. Answer: B Diff: 1 Page Ref : 13 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 34) An example of raw data from a national chain of automobile stores would be: A) average of 13 Toyotas sold daily in Kentucky in 2007. B) 300 Toyota RAV4s sold during fourth quarter 2007 in Kentucky. C) 1 Toyota RAV4 sold January 7, 2008 in Louisville, Kentucky - $28000. D) annual sales of Toyota RAV4s increased 2.4 percent. Answer: C Diff: 3 Page Ref : 13 - 14 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of categorize 35) Electronic computers and related software programs are the technical foundation, the tools and materials, of: A) all business procedures. B) information accumulation. C) modern information systems. D) all industrialized countries. Answer: C Diff: 2 Page Ref : 15 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension

  9. Page 9
    Read page 9 as text

    8 36) The field that deals with behavioral issues as well as technical issues surrounding the development, use, and impact of information systems used by managers and employees in the firm is called: A) information systems literacy. B) information systems architecture. C) management information systems. D) information technology infrastructure. Answer: C Diff: 2 Page Ref : 16 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 37) A hierarchy: A) results in a clear - cut division of labor. B) is composed primarily of experts trained for different functions. C) is a pyramid structure of rising authority and responsibility. D) is used primarily in large organizations to define job roles. Answer: C Diff: 1 Page Ref : 16 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 38) In a hierarchical organization, the upper levels consist of: A) managerial and professional workers. B) managerial, professional, and technical workers. C) professional and operational workers. D) managerial, professional, and operational workers. Answer: B Diff: 2 Page Ref : 16 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 39) The fundamental set of assumptions, values, and ways of doing things that has been accepted by most of a company's members is called its: A) culture. B) environment. C) atmosphere. D) values. Answer: A Diff: 1 Page Ref : 16 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension

  10. Page 10
    Read page 10 as text

    9 40) All of the following can be considered managerial responsibilities except : A) making action plans to solve organizational problems. B) creating new products and services. C) designing new information systems. D) allocating human resources to coordinate the work to be done. Answer: C Diff: 2 Page Ref : 17 AACSB: Reflective Thinking CASE: Evaluation in terms of assess, compare 41) Data management technology consists of: A) the physical hardware and media used by an organization for storing data. B) the detailed, preprogrammed instructions that control and coordinate the computer hardware components in an information system. C) the software governing the organization of data on physical storage media. D) the hardware and software used to transfer data. Answer: C Diff: 2 Page Ref : 17 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension 42) A database that receives employee manual input of customer names and addresses is riddled with errors and you have been charged with rectifying the situation. In taking an organizational perspective of this problem, you would be considering: A) the skill levels of the employees inputting the data. B) the training given to the employees inputting the data. C) the types of reviews in place for selecting data input personnel. D) the types of automatic error checking provided by the input software. Answer: C Diff: 2 Page Ref : 17 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension 43) Intranets: A) are based on mainframe technology. B) are multiple networks joined together. C) are typically used to communicate with the business's trusted vendors. D) use Internet technology for a private company network. Answer: D Diff: 2 Page Ref : 17 AACSB: Use of IT CASE: Comprehension

  11. Page 11
    Read page 11 as text

    10 44) The first step in the four - step model of business problem solving is: A) agreeing that a problem exists. B) identifying the problem. C) outlining the problem's causes. D) assigning the problem to a problem solver. Answer: B Diff: 1 Page Ref : 21 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 45) Inadequate database capacity is an example of the ________ dimension of business problems. A) technology B) organizational C) people D) management Answer: A Diff: 2 Page Ref : 22 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of categorize 46) Legal and regulatory compliance is an example of the ________ dimension of business problems. A) management B) organizational C) people D) technology Answer: C Diff: 3 Page Ref : 22 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of categorize 47) You are a new manager at a plumbing supply manufacturer where there is an unusually high number of returns for a new aerator for a high - end faucet in production. In viewing the problem you determine that the primary cause is the improperly designed die cast for the aerator. Which dimension of a business problem does this reflect? A) people B) technology C) management D) organizational Answer: A Diff: 3 Page Ref : 16 AACSB: Analytic Skills CASE: Evaluation in terms of assess, compare

  12. Page 12
    Read page 12 as text

    11 48) Poor business processes is an example of the ________ dimension of business problems. A) management B) organizational C) people D) infrastructure Answer: B Diff: 2 Page Ref : 22 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of categorize 49) The owners of Speed - EZ, a new bike messenger service, are concerned about how they will manage their messengers once they have left the office. This is a business problem that falls into the: A) management dimension. B) people dimension. C) organizational dimension. D) technology dimension. Answer: B Diff: 3 Page Ref : 20 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of categorize 50) Flapjack Flats, a new pancake chain, is having difficulty finding pancake chefs. This is a business problem that falls into the: A) management dimension. B) people dimension. C) organizational dimension. D) technical dimension. Answer: C Diff: 3 Page Ref : 22 AACSB: Reflective Thinking CASE: Analysis in terms of categorize 51) In choosing the best solution for a business problem, one of the most important considerations is: A) change management. B) existing resources and skills. C) employee training. D) outcome measurement. Answer: B Diff: 3 Page Ref : 23 AACSB: Analytic Skills CASE: Synthesis in terms of predicting

  13. Page 13
    Read page 13 as text

    12 52) The final step in the four - step model of business problem solving is: A) outcome. B) implementation. C) change management. D) feedback. Answer: B Diff: 1 Page Ref : 23 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 53) Which of the following would not be considered part of the implementation phase of problem solving? A) Change management B) Purchasing hardware for an information systems solution C) Training an employee on new systems software D) Evaluating a selection of software packages for implementing a new business process Answer: D Diff: 2 Page Ref : 23 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of categorize 54) The failure of NASA's initial solution to preventing the space shuttle shedding foam illustrates: A) the importance of training employees on new business processes. B) the need to prepare for measuring outcomes of a business solution. C) the continuous nature of problem solving. D) the need to quickly adapt to new technological innovations. Answer: C Diff: 2 Page Ref : 23 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of compare 55) One of the most frequent errors in problem solving is: A) rushing to judgment. B) not being aware of personal limitations. C) being too doubtful. D) following a rote pattern of decision making. Answer: A Diff: 2 Page Ref : 24 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension

  14. Page 14
    Read page 14 as text

    13 56) A major criterion in deciding the most important perspectives of a business problem is: A) implementation. B) change management. C) usefulness. D) organizational needs. Answer: C Diff: 3 Page Ref : 24 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 57) Which of the following is an example of a business using information systems to create new products and services? A) Apple's creation of the iPod B) JC Penney's information system that allows its contract manufacturers to see what garments have been sold and need to be replaced C) Toyota's legendary TPS that has created superlative efficiencies and enabled Toyota to become the world's largest auto maker D) Verizon's Web - based digital dashboard providing real - time company information for managers Answer: A Diff: 2 Page Ref : 11 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of categorize 58) An example of a business using information systems to attain competitive advantage is: A) Apple's creation of the iPod. B) JC Penney's information system that allows its contract manufacturers to see what garments have been sold and need to be replaced. C) Toyota's legendary TPS that has created superlative efficiencies and enabled Toyota to become the world's largest auto maker. D) Verizon's Web - based digital dashboard providing real - time company information for managers. Answer: C Diff: 3 Page Ref : 12 AACSB: Use of IT CASE: Analysis in terms of categorize

  15. Page 15
    Read page 15 as text

    14 59) An example of a business using information systems for customer and supplier intimacy is: A) Apple's creation of the iPod. B) JC Penney's information system that allows its contract manufacturers to see what garments have been sold and need to be replaced. C) Toyota's legendary TPS that has created superlative efficiencies and enabled Toyota to become the world's largest auto maker. D) Verizon's Web - based digital dashboard providing real - time company information for managers. Answer: B Diff: 2 Page Ref : 11 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of categorize 60) An information skill important for an accounting major would be: A) an understanding of online transaction and reporting systems. B) an understanding of product management enterprise systems. C) an understanding of supplier management enterprise systems. D) an understanding of enterprise systems that enhance leadership. Answer: A Diff: 3 Page Ref : 25 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 61) An information skill important for a marketing major would be: A) an understanding of online transaction and reporting systems. B) an understanding of product management enterprise systems. C) an understanding of supplier management enterprise systems. D) an understanding of enterprise systems that enhance leadership. Answer: B Diff: 2 Page Ref : 26 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 62) Consider an information system in a moving company that analyzes travel patterns and decides which routes are the most efficient for every van. The need for employees to follow procedures to update this system with arrival and departure times would be considered a(n) ________ element of the system. A) organizational B) managerial C) people D) technology Answer: A Diff: 2 Page Ref : 16 - 17 AACSB: Analytic Skills CASE: Evaluation in terms of categorize

  16. Page 16
    Read page 16 as text

    15 63) What is the estimated growth rate for information systems managers jobs through 2018? A) 3% B) - %1 C) 45% D) 17% Answer: D Diff: 2 Page Ref : 26 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 64) To make sure they stock clothes that their customers will purchase, a department store implements a new application that analyzes spending levels at their stores and cross references this data to popular clothing styles. This is an example of using information systems to support a business strategy of: A) new products, services, and business models. B) survival. C) customer and supplier intimacy. D) improved decision making. Answer: C Diff: 2 Page Ref : 12 AACSB: Analytic Skills CASE: Analysis in terms of categorize 65) Financial managers work directly with ________ to ensure investments in information systems help achieve corporate goals. A) operations managers B) senior managers C) marketing managers D) accounting managers Answer: B Diff: 2 Page Ref : 26 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension 66) Operations management, as a discipline, is directly relevant to three occupational categories: A) industrial production managers, operations analysts, and administrative service managers. B) project managers, production managers, and administrative service managers. C) project managers, production managers, and industrial production managers. D) finance, accounting, and management. Answer: A Diff: 2 Page Ref : 26 AACSB: Reflective Thinking CASE: Comprehension

249 more pages in the full document

Unlock it once and it stays in your library, ready to chat with or turn into flashcards.

Unlock the full document
See all

Study this document with CramX

Once it is in your library, every tool can work from it.