Skip to content
Exam Guides

A+ Guide to Hardware, 9th Edition Test Bank

A+ Guide to Hardware, 9th Edition Test Bank makes exam preparation simple with structured and comprehensive questions.

Preview 31 of 116 pages

See the first 31 pages exactly as they appear in the document.

  1. Page 1
    Read page 1 as text

    Chapter 1 First Look at Computer Parts and Tools TRUEFALSE 1. A tower case conserves space since it can double as a monitor stand. (A) True (B) False Answer : (B) 2. A DVI port transmits a video signal and is also called a DB-15 port. (A) True (B) False Answer : (B) 3. An Ethernet port has a connector called an RJ-45 to connect to a network cable. (A) True (B) False Answer : (A) 4. Functions that used to be provided by expansion cards are more often found as onboard ports today. (A) True (B) False Answer : (A) 5. Hard drives have three connections for cables: one for reading data, one for writing data, and one for power. (A) True (B) False Answer : (B)

  2. Page 2
  3. Page 3
    Read page 3 as text

    MULTICHOICE 6. What type of port transmits both digital audio and digital video with a single connector? (A) S-Video (B) DVI (C) HDMI (D) VGA Answer : (C) 7. What audio port connects to an external home theater audio system, providing digital audio output? (A) S/PDIF (B) FireWire (C) Thunderbolt (D) eSATA Answer : (A) 8. Which statement is NOT true regarding motherboards? (A) also called a system board (B) has a CPU socket (C) has a heat sink on the PCIe slots (D) has slots for DIMMs Answer : (C) 9. What component is most likely to be installed in a PC, is considered primary storage, and typically stores the operating system, as well as its applications? (A) floppy drive (B) tape drive (C) hard disk drive (D) optical drive

  4. Page 4
    Read page 4 as text

    Answer : (C) 10. What is the component that usually has a dual-voltage selector switch and has cables that connect to the motherboard and drives called? (A) HDD (B) PSU (C) DIMM (D) PCIe Answer : (B) 11. How many pins are in the power supply connector that is typically used on most motherboards today? (A) 20-pin (B) 8-pin (C) 24-pin (D) 15-pin Answer : (C) 12. If you have a PCI Express Version 2 video card, how many pins will the power connector have if the card requires extra power? (A) 4 (B) 2 (C) 5 (D) 8 Answer : (D) 13. What statement about an FRU is true? (A) they are not necessary for the computer's operation (B) all types can be easily disposed of in any trash can (C) it's easily repaired by a support technician

  5. Page 5
    Read page 5 as text

    (D) a support technician should know how to replace one Answer : (D) 14. What acronym is another name for static electricity, which can damage chips and destroy motherboards? (A) LCD (B) ESD (C) EMI (D) CRT Answer : (B) 15. What tool can help discover and report computer errors and conflicts that occur when you first turn on a computer and before the operating system is launched? (A) POST card (B) ROM module (C) BIOS memory (D) CMOS firmware Answer : (A) 16. What general-purpose tool can measure characteristics of electricity in a variety of devices? (A) loopback plug (B) POST card (C) multimeter (D) cable tester Answer : (C) 17. Programs and data that are stored on a motherboard are referred to by what term? (A) firmware (B) package

  6. Page 6
    Read page 6 as text

    (C) blob (D) instruction set Answer : (A) 18. What is the name for the type of flash memory that is used by mobile devices to store their apps and data? (A) SC card (B) solid state device (C) MicroFlash card (D) hard drive Answer : (B) 19. Law enforcement agencies sometimes use what type of data to reconstruct a person's travels? (A) accelerometer (B) tethering (C) geotracking (D) geospotting Answer : (C) 20. What is the most common pointing device on laptops? (A) a touch pad (B) a mouse (C) a touch screen (D) a trackball Answer : (A) 21. In a cellular network, each cell is controlled by a tower. What are these towers called? (A) cell controllers

  7. Page 7
    Read page 7 as text

    (B) cell hubs (C) base controllers (D) base stations Answer : (D) 22. A micro-ATX motherboard will fit into a case that follows what minimum standard? (A) ATX 1.0 (B) ATX 1.5 (C) ATX 2.0 (D) ATX 2.1 Answer : (D) 23. How many pins are used in a parallel port, also known as an LPT port? (A) 9 (B) 15 (C) 25 (D) 40 Answer : (C) 24. What type of port is sometimes used by routers for management and configuration purposes? (A) DB9 port (B) LPT port (C) PS/2 port (D) eSATA port Answer : (A) 25. What connector has 4 pins, is used for older IDE drives and some SATA drives, and can provide +5 V and +12 V power outputs?

  8. Page 8
    Read page 8 as text

    (A) SATA connector (B) Berg connector (C) Molex connector (D) PCIe connector Answer : (C) 26. The two services that Windows must provide for an ExpressCard are: (A) daemon service (B) socket service (C) card service (D) hardware service Answer : 27. What two different types of firmware may be used on motherboards? (A) BIOS (B) CEFI (C) UEFI (D) CMOS Answer :

  9. Page 9
    Read page 9 as text

    28. What are the two most common form factors used today for computer cases, power supplies, and motherboards? (A) AT (B) ATX (C) ATC (D) mATX Answer : 29. The PCIe connectors on an ATX Version 2.2 power supply come in what two different configurations, depending on the version of PCI express involved? (A) 4-pin (B) 6-pin (C) 8-pin (D) 10-pin Answer : 30. What are two different ways by which a laptop could utilize the cellular network connection of a mobile device? (A) proxy

  10. Page 10
    Read page 10 as text

    (B) store and forward (C) tethering (D) hotspot Answer : MATCH 31. Match each item with a statement below. ESSAY 32. Describe the differences between a tower case and a desktop case. Graders Info : A tower case sits upright and can be as high as two feet and has room for several drives. Often used for servers, this type of case is also good for PC users who anticipate upgrading, because tower cases provide maximum space for working inside a computer and moving components around. A desktop case lies flat and sometimes serves double-duty as a monitor stand. 33. What is the difference between a DVI port and an HDMI port? Graders Info : Both ports are used to transmit video but a DVI port can transmit digital or analog video while the HDMI can only transmit digital video. However, the HDMI port can also transmit digital audio at the same time as digital video. 34. List three components found on a motherboard. Graders Info :

  11. Page 11
    Read page 11 as text

    CPU expansion slots memory slots heat sink 35. List three reasons you should use matching form factors for the motherboard, power supply, and case. Graders Info : Using matching form factors assures you that: The motherboard fits in the case. The power supply cords to the motherboard provide the correct voltage, and the connectors match the connections on the board. The holes in the motherboard align with the holes in the case for anchoring the board to the case. The holes in the case align with ports coming off the motherboard. For some form factors, wires for switches and lights on the front of the case match up with connections on the motherboard. The holes in the power supply align with holes in the case for anchoring the power supply to the case. 36. What is the difference between a tablet and a phablet? Graders Info : A tablet is a computing device with a touch screen that is larger than a smart phone and has similar functions. Tablets can typically connect to Wi-Fi networks and use Bluetooth or NFC. Some tablets have the ability to use a cellular network for data transmissions and phone calls. When you can use your tablet to make a phone call, the distinction between a smart phone and a tablet is almost nonexistent, except for size. A phablet bridges this size exception. A phablet has the same capabilities of a smart phone or tablet and is smaller than a tablet and larger than a smart phone. 37. List some types of wearable technology devices, and describe how they can be used. Graders Info : Wearable technology devices, including smart watches wristbands, arm bands, eyeglasses, headsets, and clothing, can be used as computing devices to make phone calls, send text messages, transmit data, and check email; wearable technology fitness monitors can measure heart rate, count pool laps or miles jogged or biked, and a host of other activities. These devices can sync up with a computer for power and communication, similar to how other mobile devices work. Many people believe smart watches will eventually replace smart phones as the personal communication device of choice.

  12. Page 12
    Read page 12 as text

    38. Describe the Near Field Communication (NFC) technology. Graders Info : Near Field Communication (NFC) is a wireless technology that establishes a communication link between two NFC devices that are within 4 inches of each other. For example, when you tap your smart phone with that of your friend, the two phones can use NFC to exchange contact information. NFC can also be used to read an NFC tag, which is a small microchip that can be embedded in just about anything, including a key chain tag, printed flyer, or billboard. The NFC tag dispenses information to any NFC-enabled smart phone or other device that comes within 4 inches of the tag. 39. What is an Accelerometer? Graders Info : A gyroscope is a device that contains a disc that is free to move and can respond to gravity as the device is moved. Three axes in the device sense how the disc moves and, therefore, can tell the direction of motion. An accelerometer is a type of gyroscope used in mobile devices to sense the physical position of the device. The accelerometer is used by the OS and apps to adjust the screen orientation from portrait to landscape as the user rotates the device. Apps such as a Compass, Carpenter's Leveler, and some game apps use the accelerometer to sense how the user is moving the device. 40. Describe the differences between BIOS and UEFI firmware. Graders Info : The older BIOS (basic input/output system) that contains system BIOS to manage essential devices (such as the keyboard, mouse, hard drive, and monitor) before the OS is launched, startup BIOS to start the computer, and BIOS setup to change the motherboard configuration or settings. Newer motherboards use Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) firmware that is more robust and secure than BIOS. Just as with BIOS, UEFI is responsible for managing essential devices before the OS is launched, starting the computer, and managing motherboard settings. UEFI can also assure that the boot is secure and no rogue operating system hijacks the system. 41. What is the POST (power-on self test), and what can be done to troubleshoot this process? Graders Info : The POST is a series of tests performed by the startup UEFI/BIOS when you first turn on a computer. These tests determine if startup UEFI/BIOS can communicate correctly with essential

  13. Page 13
    Read page 13 as text

    hardware components required for a successful boot. If you have a problem that prevents the computer from booting that you suspect is related to hardware, you can install a POST card in an expansion slot on the motherboard. For laptops, some cards install in a USB port. Then attempt to boot. The card monitors the boot process and reports errors, usually as coded numbers on a small LED panel on the card. You then look up the number online or in the documentation that accompanies the card to get more information about the error and its source.

  14. Page 14
    Read page 14 as text

    Chapter 2 Working Inside Desktop Computers and Laptops TRUEFALSE 1. When disassembling a computer, it's okay to stack circuit boards on top of each other as long as you follow ESD protection rules. (A) True (B) False Answer : (B) 2. Immediately after you unplug the computer from the power outlet, you're safe to begin working inside the case. (A) True (B) False Answer : (B) 3. The motherboard sits on elevated screw holes or spacers to keep it from touching the case. (A) True (B) False Answer : (A) 4. A system always needs the 4-pin auxiliary power connector, and sometimes needs the P1 connector as well. (A) True (B) False Answer : (B) 5. Some boards designed to support multiple PCIe video cards will have additional power connectors on the board to power wattage-hungry cards. (A) True

  15. Page 15
    Read page 15 as text

    (B) False Answer : (A) MULTICHOICE 6. Which statement is NOT a good practice when working inside a computer case? (A) be sure to hold expansion cards by the edge connectors (B) remove loose jewelry (C) don't touch a microchip with a magnetized screwdriver (D) don't touch the inside of a computer that is turned on Answer : (A) 7. What is the second step in opening the case of a working computer? (A) press and hold down the power button for a moment (B) back up important data (C) power down the system and unplug it (D) open the case cover Answer : (C) 8. What do you call a connector on a motherboard that consists of pins that stick up from the board? (A) jumper (B) socket (C) pin array (D) header Answer : (D) 9. What are round plastic or metal pegs that separate the motherboard from the bottom of the case known as? (A) header

  16. Page 16
    Read page 16 as text

    (B) standoff (C) insulator (D) elevator Answer : (B) 10. In what order should you install components into the case after disassembling a computer? (A) power supply, drives, motherboard, cards (B) drives, motherboard, cards, power supply (C) cards, motherboard, power supply, drives (D) motherboard, drives, cards, power supply Answer : (A) 11. Which statement is true regarding the installation of the motherboard and connecting power? (A) there are typically three screw sets that hold the motherboard to the case (B) you can use an adapter to convert two 6-pin connectors to a PCIe connector (C) the P1 connector is used for PCIe devices (D) a 4-pin power cord supplies supplemental power to the processor Answer : (D) 12. What type of connector is not typically found on the front panel header? (A) Power SW (B) HDD LED (C) SATA controller (D) Power LED+ Answer : (C) 13. What does a small triangle embedded on a connector signify?

  17. Page 17
    Read page 17 as text

    (A) use caution when using the connector (B) the wire nearest the triangle is pin 1 (C) the pin near the triangle should be matched with a circular pin (D) the connector is optional and need not be attached Answer : (B) 14. Where should you clip your ESD strap when opening a computer case? (A) power supply (B) computer case (C) electrical outlet (D) the floor Answer : (B) 15. Most manufacturers or retailers of laptops offer a warranty that lasts for at least how long? (A) 1 year (B) 2 years (C) 3 years (D) 90 days Answer : (A) 16. What diagnostic software is used by several manufacturers, and can run tests on keyboards, video, speakers, touchpad, optical drives, wireless LANs, motherboard, processor, ports, hard drive, and memory? (A) PC-Fixit (B) DiagNow (C) PC-Doctor (D) WinScan Answer : (C)

  18. Page 18
    Read page 18 as text

    17. If a ground strap is unavailable, what should be done to dissipate any ESD before working on a laptop? (A) Touch any part of the laptop (B) Wash your hands (C) Move around prior to touching the device (D) Touch a non-painted metallic surface on the laptop Answer : (D) 18. What should be done after reassembling a laptop, but before installing the battery or AC adapter? (A) Press the power button to drain any electricity in the system (B) Attack ESD strap alligator clip to a different grounding source (C) Gently shake the laptop to ensure nothing is loose inside of the case (D) Remove the keyboard so that you can test proper voltage on the motherboard once the battery and/or AC adapter are reconnected. Answer : (C) 19. Which component may be considered a field replaceable unit (FRU)? (A) LCD screen (B) power supply (C) hard drive (D) All of the above Answer : (D) 20. Which of the following statements regarding working inside a laptop computer is true? (A) When upgrading a laptop, you should use components that are the same brand as the laptop, or use only recommended components. (B) If an internal component needs replacing, you should always replace the component rather than disable it. (C) Repairing a laptop is always more cost effective than buying a new one.

  19. Page 19
    Read page 19 as text

    (D) The LCD screen of a laptop is never considered to be a field replaceable unit. Answer : (A) 21. When is it okay to touch the inside of a computer that is turned on? (A) When disassembling the computer (B) When using a multimeter to measure voltage output (C) When reassembling the computer (D) When a qualified electrician is present Answer : (B) 22. A system will always require what power connector? (A) 4-pin auxiliary (B) 6-pin PCIe power connector (C) P1 power connector (D) 8-pin PCIe power connector Answer : (C) 23. When removing screws while working on a laptop, what should be done with the screws? (A) They should be disposed of (B) They should be left inside the case of the laptop (C) They should be stored or labeled (D) They should be painted to indicate where they go Answer : (C) 24. When handling motherboards, cards, or drives, which statement is NOT accurate? (A) You should not touch chips on the device (B) You should not hold expansion cards by the edges (C) You should not touch any soldered components on a card

  20. Page 20
    Read page 20 as text

    (D) You should not touch edge connectors Answer : (B) 25. What is the very first step that should be taken when performing work with a computer? (A) You should back up any important data (B) You should ground yourself (C) The components should be removed (D) You should power down the system and unplug it. Answer : (A) 26. Sometimes a board may have an extra PCIe power connector. This connector comes in what two different pin numbers? (A) 4-pin (B) 6-pin (C) 8-pin (D) 8+1 pin Answer : 27. What are two resources that may be useful in disassembling a laptop computer? (A) Service manual (B) Part brochures (C)

  21. Page 21
    Read page 21 as text

    User manual (D) Diagnostic software Answer : 28. What two devices in a computer should be considered "black boxes", and should never be opened, due to risks involving charged capacitors? (A) monitor (B) power supply (C) hard drive (D) video card Answer : 29. What two laptop manufacturers provide their service manuals online free of charge? (A) HP (B) Sony (C) Lenovo (D) Dell Answer : 30.

  22. Page 22
    Read page 22 as text

    If the PC-Doctor software is installed on a computer's hard drive, what two different ways can the program be started? (A) Start menu shortcut (B) Command line utility (C) Load proper diagnostic CD (D) Press function key during startup sequence Answer : MATCH 31. Match each item with a statement below. ESSAY 32. What items might be considered field replaceable units in laptop? Graders Info : Field replaceable units in a laptop can include the memory modules, hard drive, LCD panel, video inverter, keyboard, touch pad, processor, optical drive, DC jack, fan, motherboard, CMOS battery, Mini-PCIe card, wireless card, or speakers. 33. What are three tips you should keep in mind before beginning work inside a computer case? Graders Info : Make notes as you work so that you can backtrack later if necessary. Remove loose jewelry that might get caught in cables and components as you work. To stay organized and not lose small parts, keep screws and spacers orderly and in one place, such as a cup or tray. Don't stack boards on top of each other.

  23. Page 23
    Read page 23 as text

    When handling motherboards, cards, or drives, don't touch the chips on the device. Hold expansion cards by the edges. To protect a microchip, don't touch it with a magnetized screwdriver. Never ever touch the inside of a computer that is turned on. Never remove the cover or put your hands inside a monitor or power supply. As you work, remember to watch out for sharp edges on computer cases that can cut you. In a classroom environment, after you have reassembled everything, have your instructor check your work before you put the cover back on and power up. 34. What is the first step you should perform before working inside the case of a working computer? Graders Info : If you are starting with a working computer, make sure important data is first backed up. Copy the data to an external storage device such as a flash drive or external hard drive. If something goes wrong while you're working inside the computer, at least your data will be safe. 35. What should you do after you unplug the computer to be sure the power supply is completely drained, before you enter a computer case? Graders Info : After you unplug the computer, press the power button for about three seconds to completely drain the power supply. Sometimes when you do so, you'll hear the fans quickly start and go off as residual power is drained. Only then is it safe to work inside the case. 36. Why are motherboards installed in the case using spacers? Graders Info : A motherboard is installed so that the bottom of the board does not touch the case. If the fine traces or lines on the bottom of the board were to touch the case, a short would result when the system is running. To keep the board from touching the case, spacers or standoffs may be used. 37. List and describe three front panel connectors you will likely see going from the front panel to the motherboard. Graders Info : Power SW. Controls power to the motherboard; must be connected for the PC to power up HDD LED. Controls the drive activity light on the front panel that lights up when any SATA or IDE

  24. Page 24
    Read page 24 as text

    device is in use (HDD stands for hard disk drive; LED stands for light-emitting diode) Power LED+. Positive LED controls the power light and indicates that power is on Power LED-. Negative LED controls the power light; the two positive and negative leads indicate that power is on Reset SW. Switch used to reboot the computer 38. What should be done if you are planning to remove several components from a computer? Graders Info : draw a diagram of all cable connections to the motherboard, expansion cards, and drives. You might need the cable connection diagram to help you reassemble. Note where each cable begins and ends, and pay particular attention to the small wires and connectors that connect the lights, switches, and ports on the front of the case to the motherboard front panel connectors. It's important to be careful about diagramming these because it is so easy to connect them in the wrong position later when you reassemble. If you want, use a felt-tip marker to make a mark across components, to indicate a cable connection, board placement, motherboard orientation, speaker connection, brackets, and so on, so that you can simply line up the marks when you reassemble. This method, however, probably won't work for the front case wires because they are so small. For these, consider writing down the color of the wires and their position on the pins. 39. What should be done before a motherboard is removed from a case? Graders Info : Some processors have heavy cooling assemblies installed on top of them. For these systems, it is best to remove the cooler before you take the motherboard out of the case because the motherboard is not designed to support this heavy cooler when the motherboard is not securely seated in the case. 40. What caution should be taken when working on a laptop or device that may be under a warranty? Graders Info : The warranty often applies to all components in the system, but it can be voided if someone other than an authorized service center services the laptop. Therefore, you, as a service technician, must be very careful not to void a warranty that the customer has purchased. Warranties can be voided by opening the case, removing part labels, installing other-vendor parts, upgrading the OS, or disassembling the system unless directly instructed to do so by the authorized service center help desk personnel. Before you begin servicing a laptop, to avoid problems with a warranty, always ask the customer, "Is the laptop under warranty?" If the laptop is under warranty, look at the documentation to find out how to get technical support. Options are chat sessions on the web, phone numbers, and email. Use the most appropriate option. Before you contact technical support, have

  25. Page 25
    Read page 25 as text

    the laptop model and serial number ready. You'll also need the name, phone number, and address of the person or company that made the purchase. Consider asking the customer for a copy of the receipt and warranty so that you'll have the information you need to talk with support personnel. 41. How does working on and supporting a laptop differ from a desktop? Graders Info : Laptops and their replacement parts cost more than desktop PCs with similar features because their components are designed to be more compact and stand up to travel. They use compact hard drives, small memory modules, and CPUs that require less power than regular components. Whereas a desktop computer is often assembled from parts made by a variety of manufacturers, laptop computers are almost always sold by a vendor that either manufactured the laptop or had it manufactured as a consolidated system. Factors to consider that generally apply more to laptop than desktop computers are the original equipment manufacturer's warranty, the service manuals and diagnostic software provided by the manufacturer, the customized installation of the OS that is unique to laptops, and the advantage of ordering replacement parts directly from the laptop manufacturer or other source authorized by the manufacturer.

  26. Page 26
    Read page 26 as text

    Chapter 3 All About Motherboards TRUEFALSE 1. When you build a computer from parts, you usually start by deciding on which processor and motherboard you will use. (A) True (B) False Answer : (A) 2. Typically, PGA sockets give better contact than LGA sockets. (A) True (B) False Answer : (B) 3. Sandy Bridge processors house the memory controller and graphics controller. (A) True (B) False Answer : (A) 4. Motherboards contain only a single bus for I/O, video, and data. (A) True (B) False Answer : (B) 5. The LGA2011 socket supports both DDR3 and DDR4 memory. (A) True (B) False Answer : (A)

  27. Page 27
    Read page 27 as text

    MULTICHOICE 6. What socket type is soldered to the motherboard, along with the CPU? (A) SPGA (B) FCLGA (C) BGA (D) PGA Answer : (C) 7. What type of socket ensures that even force is applied to the processor when it is being installed in the socket? (A) ZIF (B) FM2 (C) LGA (D) AM3 Answer : (A) 8. What motherboard slot has direct access to the North Bridge? (A) secondary PCIe slot (B) ATA bus slot (C) Firewire (D) primary PCIe slot Answer : (D) 9. What was the 64-bit Front Side Bus replaced with in the X58 (Nehalem) chipset? (A) FSB (B) PCIe (C) QPI (D) ICH

  28. Page 28
    Read page 28 as text

    Answer : (C) 10. Which statement is NOT true regarding Ivy Bridge chipsets when compared to earlier products? (A) Ivy bridge uses more power than Nehalem chipsets (B) Ivy bridge has higher density transistors (C) The Ivy Bridge chipset provides better performance than Sandy Bridge (D) The Ivy Bridge chipset was released in 2012 Answer : (A) 11. What unit is used to measure the frequency of memory, FSB, and the processor? (A) bps (B) mph (C) Hz (D) MIPS Answer : (C) 12. What type of bus does PCI Express use? (A) serial (B) virtual (C) parallel (D) logical Answer : (A) 13. Where do today's computers store almost all motherboard configuration data? (A) BIOS ROM (B) CMOS RAM (C) DIMM RAM (D) Solid State Disk

  29. Page 29
    Read page 29 as text

    Answer : (B) 14. Which of the following represents a method for accessing the BIOS setup program? (A) boot Windows and go to Control Panel (B) set a motherboard jumper and start the computer (C) press a key or combination of keys during the BIOS POST (D) boot to the BIOS setup floppy disk Answer : (C) 15. Which setting can be configured via the BIOS screen? (A) Windows driver status (B) set desktop background (C) screen saver timeout value (D) change the boot sequence Answer : (D) 16. What has occurred if you see the message "Chassis Intruded! System has halted." the next time you start your computer? (A) the disk has failed (B) Windows has not been activated (C) the case has been opened (D) the keyboard has been unplugged Answer : (C) 17. What should you do if you want to be able locate your laptop in the event of loss or theft and give it a command through the Internet to lock it or delete data? (A) set a BIOS No Access password (B) subscribe to LoJack for Laptops (C) enable the GPS module in the BIOS

  30. Page 30
    Read page 30 as text

    (D) install a high-power WiFi card Answer : (B) 18. What must your motherboard have to use BitLocker Encryption in Windows 7 which will ensure that your hard drive cannot be used in another computer? (A) TPM chip (B) CMOS RAM (C) BIOS password (D) Encrypted USB port Answer : (A) 19. What is a possible remedy if your system hangs at odd times or during the boot? (A) install new CMOS RAM (B) remove the TPM chip (C) flash the BIOS (D) format the hard disk Answer : (C) 20. At what point during the motherboard installation should you install the motherboard drivers? (A) after Windows successfully boots without errors (B) before applying power for the first time (C) after the POST successfully completes (D) only if you get a blue screen of death when Windows boots Answer : (A) 21. The soon to be released Skylake chipset architecture will use what socket? (A) LGA1150 (B) LGA1151

  31. Page 31
    Read page 31 as text

    (C) LGA2011 (D) LGA771 Answer : (B) 22. The PCI Express Version 3.0 can provide up to what amount of throughput with 16 lanes for data? (A) 8 GB/sec (B) 16 GB/sec (C) 32 GB/sec (D) 64 GB/sec Answer : (C) 23. The first PCI bus has a 32-bit data path, supplied 5 V of power to an adapter card, and operated at what frequency? (A) 16 MHz (B) 33 MHz (C) 64 MHz (D) 88 MHz Answer : (B) 24. What AMD socket uses the Steamroller architecture, providing an integrated graphics controller in the processor? (A) FM2+ (B) FM2 (C) FM1 (D) AM3+ Answer : (A) 25. The QuickPath Interconnect (QPI) replacement for the Front Side Bus utilizes how many lanes for data packets?

85 more pages in the full document

Unlock it once and it stays in your library, ready to chat with or turn into flashcards.

Unlock the full document
See all

Study this document with CramX

Once it is in your library, every tool can work from it.