Skip to content
Exam Guides

Test Bank For Essentials of College Algebra, 12th Edition

Tackle your exam with confidence using Test Bank For Essentials of College Algebra, 12th Edition, filled with the most relevant questions and answers.

Preview 16 of 1082 pages

See the first 16 pages exactly as they appear in the document.

  1. Page 1
    Read page 1 as text

    CONTENTS CHAPTER TEST FORMS 1 ANSWERS TO CHAPTER TEST FORMS 191 DIAGNOSTIC PRETESTS AND ANSWERS 234 FINAL EXAMS AND ANSWERS 244

  2. Page 2
  3. Page 3
    Read page 3 as text

    MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Use set notation, and list all the elements of the set. 1) { 19 , 20 , 21 , . . . , 25 } A) { 19 , 20 , 22 , 24 , 25 } B) { 19 , 21 , 23 , 25 } C) { 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 } D) { 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 } Answer: C 2) 1, 1 3 , 1 9 , . . . , 1 243 A) 1, 1 3 , 1 5 , 1 6 , 1 7 , 1 8 B) 1, 1 3 , 1 9 , 1 27 , 1 729 , 1 19,683 C) 1, 1 3 , 1 9 , 1 27 , 1 243 D) 1, 1 3 , 1 9 , 1 27 , 1 81 , 1 243 Answer: D 3) { 15 , 22 , 29 , . . ., 64 } A) { 15 , 22 , 29 , 36 , 43 , 50 , 57 , 64 } B) { 15 , 22 , 28 , 35 , 42 , 49 , 56 , 63 } C) { 15 , 22 , 29 , 37 , 44 , 51 , 58 , 65 } D) { 15 , 22 , 29 , 36 , 43 } Answer: A 4) { 82 , 77 , 72 , . . ., 32 } A) { 82 , 77 , 72 , 67 , 62 , 57 , 52 , 47 , 42 , 37 , 32 } B) { 82 , 77 , 72 , 66 , 61 , 56 , 51 , 46 , 41 , 36 , 31 } C) { 82 , 77 , 72 , 62 , 52 , 42 , 32 } D) { 82 , 87 , 92 , 97 , 102 , 107 , 112 , 117 , 122 , 127 , 132 } Answer: A 5) The first four natural numbers. A) { 0, 2, 4, 6 } B) { 1, 2, 3, 4 } C) { 0, 1, 2, 3 } D) { 0, 1, 2, 3, 4 } Answer: B 6) The natural numbers between 3 and 5 . A) {3, 5 } B) { 4 } C) { 3, 4, 5 } D) { 0, 1, 2, 3 } Answer: B Identify the set as finite or infinite. 7) { 6 , 7 , 8 , . . ., 11 } A) finite B) infinite Answer: A 8) { 3 , 5 , 7 , . . .} A) finite B) infinite Answer: B 9) 1, 1 3 , 1 9 , 1 27 , . . ., A) infinite B) finite Answer: A 1

  4. Page 4
    Read page 4 as text

    10) {x|x is a natural number larger than 1 } A) infinite B) finite Answer: A 11) {x|x is a fraction between 0 and 1} A) finite B) infinite Answer: B 12) {x|x is an even natural number} A) finite B) infinite Answer: B 13) {x|x is a person alive now} A) infinite B) finite Answer: B Insert % or ' in the blank to make the statement is true. 14) 10 { 7 , 8 , 9 , 10 } A) ' B) % Answer: B 15) 10 { 6 , 9 , 12 , 10 , 8 } A) % B) ' Answer: A 16) - 9 { 9 , 11 , 13 , 15 } A) % B) ' Answer: B 17) 0 { 7 , 9 , 0, 11 , 10 } A) ' B) % Answer: B 18) 0 { 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 } A) ' B) % Answer: A 19) { 9 } { 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 } A) % B) ' Answer: B 20) { 10 } { 8 , 10 , 12 , 14 } A) % B) ' Answer: B 21) {0} {0, 4 , 5 , 6 , 7 } A) % B) ' Answer: B 2

  5. Page 5
    Read page 5 as text

    22) 4 + A) % B) ' Answer: B 23) + + A) ' B) % Answer: A Tell whether the statement is true or false. 24) 6 % { 4 , 5 4 , 6 , 7 } A) True B) False Answer: A 25) 7 % { - 3 , 8 , 9 , 12 } A) True B) False Answer: B 26) 11 ' {0, 9 , 10 , 12 , 14 } A) True B) False Answer: A 27) {0, 8 , 11 , 16 } = { 11 , 8 , 16 , 0} A) True B) False Answer: A 28) { 1 , 6 , 4 , 7 } = { 4 , 1 , 6 } A) True B) False Answer: B 29) {x | x is a natural number greater than 1 } = { 1 , 2 , 3 , . . .} A) True B) False Answer: B 30) Let A = { 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 }, B = { 11 , 13 , 15 }, C = { 9 , 10 , 12 , 14 }, D = { 9 , 14 }, and U = { 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 }. A 5 U A) True B) False Answer: A 31) Let A = { 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 }, B = { 10 , 12 , 14 }, C = { 8 , 9 , 11 , 13 }, D = { 8 , 13 }, and U = { 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 }. A 5 B A) True B) False Answer: B 32) Let A = { 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 }, B = { 4 , 6 , 8 }, C = { 2 , 3 , 5 , 7 }, D = { 2 , 7 }, and U = { 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 }. C 5 A A) True B) False Answer: A 3

  6. Page 6
    Read page 6 as text

    33) Let A = { 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 }, B = { 8 , 10 , 12 }, C = { 6 , 7 , 9 , 11 }, D = { 6 , 11 }, and U = { 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 }. + 5 D A) True B) False Answer: A 34) Let A = { 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 }, B = { 8 , 10 , 12 }, C = { 6 , 7 , 9 , 11 }, D = { 6 , 11 }, and U = { 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 }. C 5 + A) True B) False Answer: B 35) Let A = { 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 }, B = { 4 , 6 , 8 }, C = { 2 , 3 , 5 , 7 }, D = { 2 , 7 }, and U = { 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 }. { 6 , 8 } 5 B A) True B) False Answer: A 36) Let A = { 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 }, B = { 7 , 9 , 11 }, C = { 5 , 6 , 8 , 10 }, D = { 5 , 10 }, and U = { 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 }. {0, 6 , 10 } 5 C A) True B) False Answer: B 37) Let A = { 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 }, B = { 9 , 11 , 13 }, C = { 7 , 8 , 10 , 12 }, D = { 7 , 12 }, and U = { 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 }. B * C A) True B) False Answer: A 38) Let A = { 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 }, B = { 7 , 9 , 11 }, C = { 5 , 6 , 8 , 10 }, D = { 5 , 10 }, and U = { 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 }. D * C A) True B) False Answer: B 39) Let A = { 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 }, B = { 3 , 5 , 7 }, C = { 1 , 2 , 4 , 6 }, D = { 2 , 6 }, and U = { 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 }. U 5 C A) True B) False Answer: B Insert 5 or * in the blank to make the statement true. 40) { 9 , 10 , 11 } {0, 9 , 10 , 11 , 12 , 13 } A) 5 B) * Answer: A 41) { 8 , 12 } { 5 , - 6 , 10 , - 8 , 12 , 7 } A) * B) 5 Answer: A 4

  7. Page 7
    Read page 7 as text

    42) { 4 , 6 , 9 , 11 } { 4 , 4 , 6 , 7 , 8 , 9 } A) 5 B) * Answer: B 43) { 7 , 8 , 9 , 12 } { 7 , 11 , 9 , 10 , 8 , 12 } A) * B) 5 Answer: B 44) {0, 2 , 4 , 7 } { 2 , 4 , 7 , 8 , 9 , 10 } A) * B) 5 Answer: A 45) + { 6 , 9 , 13 , 0, 10 , 14 } A) 5 B) * Answer: A 46) { - 13 , 8 , - 14 , 0, 12 } + A) 5 B) * Answer: B 47) + + A) 5 B) * Answer: A Tell whether the statement is true or false. 48) { 10 , 13 , 14 , 16 } . { 13 , 14 , 17 , 18 } = { 13 , 14 } A) True B) False Answer: A 49) { 6 , 8 , 9 , 11 } 1 {0, 10 , 8 , 13 , 6 } = { 6 , 8 } A) True B) False Answer: B 50) { 5 , 7 , 8 , 10 } . + = { 5 , 7 , 8 , 10 } A) True B) False Answer: B 51) { 8 , 10 , 11 , 13 } 1 + = { 8 , 10 , 11 , 13 } A) True B) False Answer: A Use these sets to find the following. Identify any disjoint sets. 52) Let U = { 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 }, M = { 5 , 7 , 9 , 11 }, N = { 6 , 8 , 10 , 12 , 14 }, Q = { 5 , 7 , 9 , 11 , 13 , 15 }, and R = { 5 , 6 , 7 , 8 }. M . R A) { 5 , 6 , 7 , 8 } B) { 5 , 7 } C) { 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 11 } D) + ; M and R are disjoint sets. Answer: B 5

  8. Page 8
    Read page 8 as text

    53) Let U = { 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 }, M = { 4 , 6 , 8 , 10 }, N = { 5 , 7 , 9 , 11 , 13 }, Q = { 4 , 6 , 8 , 10 , 12 , 14 }, and R = { 4 , 5 , 6 , 7 }. M 1 N A) { 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 } B) { 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 13 } C) + ; M and N are disjoint sets. D) { 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 13 } Answer: D 54) Let U = { 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 }, M = { 2 , 4 , 6 , 8 }, N = { 3 , 5 , 7 , 9 , 11 }, Q = { 2 , 4 , 6 , 8 , 10 , 12 }, and R = { 2 , 3 , 4 , 5 }. M . N A) { 4 , 5 , 6 , 7 , 11 } B) + ; M and N are disjoint sets. C) { 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 } D) { 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 11 } Answer: B 55) Let U = { 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 }, M = { 5 , 7 , 9 , 11 }, N = { 6 , 8 , 10 , 12 , 14 }, Q = { 5 , 7 , 9 , 11 , 13 , 15 }, and R = { 5 , 6 , 7 , 8 }. N' A) { 7 , 9 , 11 , 13 , 15 } B) Q, or { 5 , 7 , 9 , 11 , 13 , 15 } C) M, or { 5 , 7 , 9 , 11 } D) { 6 , 8 , 10 , 12 , 14 } Answer: B 56) Let U = { 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 }, M = { 2 , 4 , 6 , 8 }, N = { 3 , 5 , 7 , 9 , 11 }, Q = { 2 , 4 , 6 , 8 , 10 , 12 }, and R = { 2 , 3 , 4 , 5 }. Q . R' A) { 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 } B) + ; Q and R' are disjoint sets. C) { 4 , 6 , 8 , 10 , 12 } D) { 6 , 8 , 10 , 12 } Answer: D 57) Let U = { 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 }, M = { 3 , 5 , 7 , 9 }, N = { 4 , 6 , 8 , 10 , 12 }, Q = { 3 , 5 , 7 , 9 , 11 , 13 }, and R = { 3 , 4 , 5 , 6 }. + 1 N A) + ; N and + are disjoint sets. B) { 5 , 7 , 9 , 11 , 13 } C) N, or { 4 , 6 , 8 , 10 , 12 }; N and + are disjoint sets. D) { 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 } Answer: C 58) Let U = { 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 }, M = { 5 , 7 , 9 , 11 }, N = { 6 , 8 , 10 , 12 , 14 }, Q = { 5 , 7 , 9 , 11 , 13 , 15 }, and R = { 5 , 6 , 7 , 8 }. (N 1 R) . Q A) { 5 , 7 } B) + ; N and R are disjoint sets. C) { 7 } D) { 5 } Answer: A 6

  9. Page 9
    Read page 9 as text

    59) Let U = { 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 }, M = { 3 , 5 , 7 , 9 }, N = { 4 , 6 , 8 , 10 , 12 }, Q = { 3 , 5 , 7 , 9 , 11 , 13 }, and R = { 3 , 4 , 5 , 6 }. Q' . (N' . U) A) { 4 , 6 , 8 , 10 , 12 } B) { 3 , 5 , 7 , 9 , 11 , 13 } C) { 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 } D) + ; Q' and (N' . U) are disjoint sets. Answer: D 60) Let U = { 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 }, M = { 9 , 11 , 13 , 15 }, N = { 10 , 12 , 14 , 16 , 18 }, Q = { 9 , 11 , 13 , 15 , 17 , 19 }, and R = { 9 , 10 , 11 , 12 }. (R 1 N) . M' A) M, or { 9 , 11 , 13 , 15 } B) + ; M' and (R 1 N) are disjoint sets. C) { 9 , 10 , 12 , 14 , 16 , 18 } D) N, or { 10 , 12 , 14 , 16 , 18 } Answer: D 61) Let U = { 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 }, M = { 7 , 9 , 11 , 13 }, N = { 8 , 10 , 12 , 14 , 16 }, Q = { 7 , 9 , 11 , 13 , 15 , 17 }, and R = { 7 , 8 , 9 , 10 }. (U 1 + ) . R' A) U, or { 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 } B) + ; R' and (U 1 + ) are disjoint sets. C) R, or { 7 , 8 , 9 , 10 } D) { 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 } Answer: D List all the elements of set B that belong to the indicated set. 62) B = 14 , 7 , - 14 , 0, 0 1 , 25 Integers A) 14 , 0 B) 14 , - 14 , 0 C) 14 , - 14 , 0, 0 1 , 25 D) 14 , 0, 25 Answer: C 63) B = 11 , 5 , - 17 , 0, 0 4 , 16 Whole numbers A) 11 , - 17 , 0 B) 11 , 0, 0 4 , 16 C) 11 , 0 D) 11 , - 17 , 0, 16 Answer: B 64) B = 14 , 8 , - 14 , 0, 0 4 , 4 Natural numbers A) 14 , 0, 4 B) 14 , 0, 0 4 C) 14 , 4 D) 14 , 0 Answer: C 7

  10. Page 10
    Read page 10 as text

    65) B = 5 , 7 , - 16 , 0, 0 8 , 9 , - 5 0 , 0.59 Rational numbers A) 5 , - 16 , 0, 0 8 , 9 , 0.59 B) 7 , 0 8 , 0.59 C) 7 , 9 D) 5 , 0, 9 Answer: A Evaluate the expression. 66) 3 6 A) 729 B) 324 C) 72.9 D) 18 Answer: A 67) - 3 6 A) 18 B) 729 C) - 729 D) - 18 Answer: C 68) ( - 4 ) 3 A) - 64 B) 64 C) 144 D) - 12 Answer: A 69) - 4 · 5 2 A) - 400 B) 400 C) 100 D) - 100 Answer: D 70) - 5 ( - 2 ) 3 A) 40 B) - 1,000 C) - 40 D) 1,000 Answer: A 71) 26 + 28 · 2 + 7 A) 89 B) 63 C) 486 D) 115 Answer: A 72) 11 + 6 2 - ( - 3 ) · 7 A) 308 B) 26 C) 182 D) 68 Answer: D 73) 81 - 8 · 3 + 4 A) 80 B) 61 C) 223 D) 511 Answer: B 74) 92 - 22 · 4 + 224 ÷ ( - 16 ) A) - 997 B) - 19 C) 266 D) - 10 Answer: D 8

  11. Page 11
    Read page 11 as text

    75) ( - 2 ) 3 - ( - 2 ) 2 A) - 12 B) 4 C) 12 D) - 4 Answer: A 76) ( 9 + ( - 2 ))[ 7 + ( 4 + 8 )] A) 89 B) 26 C) 133 D) 22 Answer: C 77) - 8 [ - 1 + 2 ( - 9 + 3 )] A) 104 B) 44 C) 48 D) - 4 Answer: A 78) ( 9 - 8 2 )( - 8 + 81 ) A) - 4895 B) - 47 C) - 55 D) 73 Answer: C 79) - 3 8 - - 1 4 - 3 2 - 7 8 A) 1 2 B) - 5 4 C) - 3 4 D) 0 Answer: C 80) - 7 · 5 + 3 - ( - 1 + 6 ) - 7 · 8 + 2 A) 61 70 B) 59 54 C) 37 54 D) 37 70 Answer: C Evaluate the expression for x = - 2, y = 3, and a = - 4. 81) - 3 x + 7 y + 5 a A) 7 B) - 43 C) - 7 D) 23 Answer: A 82) - 4 a - 6 y - 3 x A) 8 B) 19 C) 23 D) 4 Answer: D 83) ( - 5 x - 3 y)( - 8 a) A) - 32 B) - 288 C) 32 D) 140 Answer: C 84) 9 x 2 - 4 y - a A) 26 B) 22 C) 25 D) 28 Answer: D 85) x 3 - 7 y + 3 a A) - 28 B) - 37 C) - 41 D) - 25 Answer: C 9

  12. Page 12
    Read page 12 as text

    86) y + 2 x y - 4 a A) - 1 19 B) - 1 23 C) 0 D) - 3 19 Answer: A 87) 6 y - a 2 x 2 + 9 y A) 4 3 B) 5 2 C) 0 D) 2 Answer: D 88) - (x + 5 ) 2 - 2 y - 2 - a A) 15 2 B) - 15 2 C) - 3 2 D) 35 2 Answer: B 89) 2 x + 2 ( 3 + a) 2 y - 1 A) 19 B) 9 C) - 1 D) 33 Answer: C Identify the property illustrated by the statement. Assume all variables represent real numbers. 90) 6 · 1 = 6 A) Distributive B) Inverse C) Identity D) Closure Answer: C 91) ( 2 + 3 ) + 6 = ( 3 + 2 ) + 6 A) Associative B) Commutative C) Distributive D) Closure Answer: B 92) 8 + 0 = 8 A) Identity B) Inverse C) Closure D) Associative Answer: A 93) 3 (x + 8 ) = 3 x + 24 A) Closure B) Commutative C) Distributive D) Associative Answer: C 94) 4 + ( - 4 ) = 0 A) Inverse B) Closure C) Associative D) Identity Answer: A 10

  13. Page 13
    Read page 13 as text

    95) 2 + 9 = 9 + 2 A) Identity B) Commutative C) Associative D) Inverse Answer: B 96) 1 (a + 2 ) · (a + 2 ) = 1, if a + 2 J 0 A) Inverse B) Distributive C) Closure D) Identity Answer: A 97) ( 8 · 4 ) · 6 = 8 · ( 4 · 6 ) A) Commutative B) Associative C) Identity D) Distributive Answer: B 98) 6 ǻΔ ) is a real number. A) Identity B) Closure C) Distributive D) Associative Answer: B Write the expression with only positive exponents and evaluate if possible. Assume all variables represent nonzero real numbers. 99) 5 4 ( - 8 y) A) 20 y B) - 10 y C) 10 y D) - 9 y Answer: B 100) 1 3 y ( - 15 ) A) 4 y B) 3 y C) - 5 y D) 5 y Answer: C 101) 5 4 ( 16 y - 16 x + 20 z) A) 20 y - 20 x - 25 z B) 20 y + 20 x + 25 z C) 20 y + 20 x - 25 z D) 20 y - 20 x + 25 z Answer: D 102) 1 5 10 y + 10 3 x - 20 A) 2 y - 2 3 x - 4 B) 2 y + 2 3 x + 4 C) 2 y + 2 3 x - 4 D) 2 y - 2 3 x + 4 Answer: C Use the distributive property to rewrite a sum as a product or the product as a sum. 103) - 11 y + 3 y A) 8 y B) - 8 y C) 14 y D) - 14 y Answer: B 104) 2 - 10 b A) 2 ( 1 - 5 b ) B) 2 ( 1 - 6 b ) C) 12 b D) - 8 b Answer: A 11

  14. Page 14
    Read page 14 as text

    105) - 4 ( x + k ) A) - 4 x k B) - 4 x + k C) - 4 x + 4 k D) - 4 x - 4 k Answer: D 106) - ( - 3 - 9 b ) A) 3 + 9 b B) - 3 + 9 b C) - 3 - 9 b D) 3 - 9 b Answer: A 107) - ( - 5 y + 8 k ) A) 5 y + 8 k B) - 5 y - 8 k C) 5 y - 8 k D) - 5 y + 8 k Answer: C Decide whether the statement is true or false. If false, correct the statement so it is true. 108) 5 - 10 = 5 - 10 A) True B) False; 5 - 10 = 10 - 5 Answer: B 109) 2 - 8 = 8 - 2 A) True B) False; 2 - 8 = 2 - 8 Answer: A 110) - 12 = - 12 A) True B) False; - 12 = - ( - 12 ) = 12 Answer: B 111) - 3 = 3 A) True B) False; - 3 = - 3 = - 3 Answer: A 112) ( - 4 ) 3 = - ( 4 ) 3 A) True B) False; ( - 4 ) 3 = 4 3 Answer: B 113) - 4 5 = - 4 5 A) True B) False; - 4 5 = 4 - 5 Answer: A 114) - 5 · 10 = - 5 · 10 A) True B) False; - 5 · 10 = - 5 · 10 Answer: A Evaluate the expression. 115) - 12 A) 0 B) ± 12 C) 12 D) - 12 Answer: C 12

  15. Page 15
    Read page 15 as text

    116) 23 A) - 23 B) 23 C) ± 23 D) 0 Answer: B 117) - 20 A) ± 20 B) - 20 C) 0 D) 20 Answer: B 118) - - 2 A) ± 2 B) - 2 C) 0 D) 2 Answer: B 119) - 1 7 A) 0 B) - 1 7 C) ± 1 7 D) 1 7 Answer: B 120) - - 8 3 A) ± 8 3 B) - 8 3 C) 0 D) 8 3 Answer: B 121) - 8 7 A) 0 B) - 8 7 C) 8 7 D) ± 8 7 Answer: C 122) Let x = - 19 , y = - 18 . Evaluate | 21 x|. A) 399 B) - 342 C) - 399 D) 342 Answer: A 123) Let x = - 8 , y = 5 . Evaluate x + y . A) 13 B) - 13 C) - 3 D) 3 Answer: D 124) Let x = - 8 , y = 4 . Evaluate x + y . A) 12 B) - 4 C) - 12 D) 4 Answer: A 125) Let x = 18 , y = - 6 . Evaluate |y - x|. A) - 24 B) - 12 C) 12 D) 24 Answer: D 13

  16. Page 16
    Read page 16 as text

    126) Let x = 2 , y = 5 . Evaluate 6x - 7y . A) - 47 B) 23 C) 47 D) - 23 Answer: B 127) Let x = - 9 , y = 13 . Evaluate | 9 y - 2 x|. A) - 99 B) - 135 C) 135 D) 99 Answer: C 128) Let x = 9 , y = - 2 . Evaluate 4 x + 5 y . A) 26 B) - 26 C) 46 D) - 46 Answer: C 129) Let x = - 18 , y = 12 . Evaluate | 4 y - 5 x| - | 4 y|. A) 90 B) 60 C) 84 D) 36 Answer: A 130) Let x = 6 and y = - 3 . Evaluate |x| x + |y| y . A) 0 B) 2 C) - 1 D) 1 Answer: A 131) Let x = 5 , y = - 1 . Evaluate |x + 2 | - | 2 y| | 3 y + 5 x| . A) 9 22 B) 5 22 C) 5 28 D) 1 2 Answer: B Determine which property of absolute value justifies the statement. 132) x L 0 A) Property 5: the triangle inequality B) Property 1: the absolute value of a number is positive or 0. C) Property 1: the absolute value of a number is greater than 0. D) Property 1: the absolute value of a number is positive. Answer: B 133) - x = x A) Property 2: the opposite of the absolute value of a number is equal to the absolute value of the number. B) Property 5: the triangle inequality C) Property 2: the absolute value of a number and its opposite are equal. D) Property 1: the opposite of a number is equal to the absolute value of the number . Answer: C 14

1066 more pages in the full document

Unlock it once and it stays in your library, ready to chat with or turn into flashcards.

Unlock the full document
See all

Study this document with CramX

Once it is in your library, every tool can work from it.