Skip to content
Past Exams

2023-2024 NURS507 Anatomy and Physiology Study Guide Review With Answers (219 Solved Questions)

Develop exam familiarity with 2023-2024 NURS507 Anatomy and Physiology Study Guide Review With Answers, covering a wide range of past questions.

Preview 10 of 32 pages

See the first 10 pages exactly as they appear in the document.

  1. Page 1
    Read page 1 as text

    NURS 507 Exam 3: Study Guide Review Questions (219 Terms) with Verified Answers 2023 - 2024. What is the function of the integumentary system? - Correct Answer: protection from external environment, temperature regulation, fluid and electrolyte balance, sensation, absorption, excretion and synthesis of vitamin D what are the two types of sweat glands? - Correct Answer: eccrine and apocrine eccrine sweat glands - Correct Answer: respond primarily to elevated body temperature apocrine glands - Correct Answer: Sweat glands in the pubic and underarm areas that secre te thicker sweat, that produce odor when come in contact with bacteria on the skin layers of the skin - Correct Answer: epidermis, dermis, subcutaneous What are the integumentary variations of infants? - Correct Answer: physiological jaundice, birthmarks , mottling

  2. Page 2
  3. Page 3
    Read page 3 as text

    physiological jaundice - Correct Answer: a yellowish tinge to the skin of the newborn seen in the first 48 - 72 hours after birth What are the integumentary variations of adolescents? - Correct Answer: acne, sexual development What are the inte gumentary variations of pregnant women? - Correct Answer: striae, cholasma, linea negra, vascular spiders cholasma - Correct Answer: pigmentary skin discoloration usually occurring in yellowish brown patches or spots What are the integumentary variation in menopausal women? - Correct Answer: increased facial hair, hot flashes, and hair loss What are the integumentary variations of older adults? - Correct Answer: skin becomes thin and dry, nails thicken

  4. Page 4
    Read page 4 as text

    pallor - Correct Answer: Extreme or unnatural palen ess jaundice - Correct Answer: yellowing of the skin erythema - Correct Answer: redness of the skin mottling - Correct Answer: condition of spotting with patches of color cyanosis - Correct Answer: bluish discoloration of the skin ecchymotic - Correct Answer: bruised excoriation - Correct Answer: Skin sore or abrasion produced by scratching or scraping What are the four T's of palpation used during a physical assessment of the skin? - Correct Answer: temperature (back of hand), turgor (sternum ), texture (indurated or fluctuant), tenderness

  5. Page 5
    Read page 5 as text

    indurated skin - Correct Answer: hardened skin fluctuant skin - Correct Answer: mushy or boggy Primary skin lesion - Correct Answer: physical changes in the skin considered to be caused directly by the dis ease process macule - Correct Answer: flat, colored spot on the skin <1 cm patch - Correct Answer: larger, flat lesion, not palpable >1cm papule - Correct Answer: elevated palpable lesion <1cm plaque - Correct Answer: larger, palpable lesion >1cm pust ule - Correct Answer: pus - filled lesion vesicle - Correct Answer: fluid - filled lesion

  6. Page 6
    Read page 6 as text

    bulla - Correct Answer: large fluid - filled lesion nodule - Correct Answer: elevated, solid lesion wheal - Correct Answer: firm, edematous, plaque Secondary skin lesions - Correct Answer: may evolve from primary lesions, or may be caused by external forces such as scratching, trauma, infection, or the healing process scales - Correct Answer: excess dead epidermal cells that are produced by abnormal keratinization and shedding crusts - Correct Answer: dried serum and cellular debris (scab) erosions/excoriations - Correct Answer: focal loss of epidermis ulcers - Correct Answer: focal loss of epidermis and dermis

  7. Page 7
    Read page 7 as text

    fissure - Correct Answer: linear los s of epidermis and dermis with sharp borders atrophy of the skin - Correct Answer: depression in the skin from thinning scar - Correct Answer: abnormal formation of connective tissue keloid - Correct Answer: overgrowth of scar tissue hypertrophic scar - Correct Answer: Excess production of scar tissue that is localized to the wound lichenification - Correct Answer: thickening of the skin annular - Correct Answer: ring - shaped confluent - Correct Answer: skin lesions that run together

  8. Page 8
    Read page 8 as text

    gyrate - Correct Answer: ring - spiral shaped iris lesions - Correct Answer: concentric rings; "bull's eyes" nummular/discoid - Correct Answer: coin shaped polymorphous - Correct Answer: occuring in several forms serpiginous - Correct Answer: snake - like zosteriform - Correct Answer: linear shape of skin lesion along a nerve route reticular - Correct Answer: net - like intertriginous area - Correct Answer: an area where two skin areas may touch or rub together

  9. Page 9
    Read page 9 as text

    seborrheic dermati tis - Correct Answer: an inflammation that causes scaling and itching of the upper layers of the skin or scalp basal cell carcinoma - Correct Answer: Most common and least severe type of skin cancer; often characterized by light or pearly nodules. squam ous cell carcinoma - Correct Answer: malignant tumor of the squamous epithelial cells in the epidermis melanoma - Correct Answer: The most serious form of skin cancer, black tumor What are the ABCDE's for the assessment of melanoma? - Correct Answer: a - asymmetry b - border c - color d - diameter e - evolving

  10. Page 10
    Read page 10 as text

    what can cause pale nail plates? - Correct Answer: anemia what can cause greenish - black nail plates? - Correct Answer: fungal or bac terial infection what can cause yellow nail plates? - Correct Answer: cigarette smoking, nail polish use, psoriasis, or respiratory problems what can cause pitted nail plates - Correct Answer: psoriasis hirutism - Correct Answer: excessive hair growth Cafe au lait spots - Correct Answer: Smooth edged tan - to - brown pigmentations on the skin seen in NF1 urticaria - Correct Answer: hives psoriasis - Correct Answer: chronic skin condition producing red lesions covered with silvery scales

22 more pages in the full document

Unlock it once and it stays in your library, ready to chat with or turn into flashcards.

Unlock the full document
See all

Study this document with CramX

Once it is in your library, every tool can work from it.