Skip to content
Exam Guides

Test Bank For Death and Dying, Life and Living , 8th Edition

  • Psychology
  • 507 pages
  • Shared February 2025
  • 50 downloads

Get ahead in your studies with Test Bank For Death and Dying, Life and Living , 8th Edition, featuring exam-focused questions and solutions.

Preview 31 of 507 pages

See the first 31 pages exactly as they appear in the document.

  1. Page 1
    Read page 1 as text

    1. In the allegory “The Horse on the Dining-Room Table,” the Guru advises his listener that: a. Some people may be made more comfortable by not speaking of the horse. b. If you speak about the horse, you will enable all others to do so as well. c. Speaking about the horse can render its presence less powerful. d. All of these e. None of these ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Prologue QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-1 - To explore the nature and role of education about death, dying, and bereavement (often called “death education”) OTHER: p. xxviii DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 2. Death Cafe gatherings are: a. Planned or scheduled on a regular basis b. Events that bring together friends or people who knew each other before the gathering c. Events designed to lead participants to a specific conclusion or course of action d. Intended to increase awareness of death so as to help people make the most of their lives e. Planned as grief support groups ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Death Cafe QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-3 - To look briefly at how education about death, dying, and bereavement is conducted OTHER: p. 3 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 1

  2. Page 2
  3. Page 3
    Read page 3 as text

    3. The Death Cafe movement and its gatherings: a. Have arisen spontaneously b. Are lecture or educational sessions c. Began in Luxembourg and Manchester, England d. Have only taken place in England and the United States e. None of these ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Death Cafe QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-3 - To look briefly at how education about death, dying, and bereavement is conducted OTHER: p. 3 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 4. To say that death was a “taboo topic” in American society during the 1960s and early 1970s means that: a. A fundamental and defining aspect of human life had largely been removed from investigation and critical study. b. This subject is a branch of “thanatology.” c. This topic is most closely associated with sorcery and witchery. d. All of these e. None of these ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: A Taboo Topic? A Death-Denying Society? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-2 - To examine concerns that lead people to discuss and study death-related subjects. OTHER: pp. 3-4 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 2

  4. Page 4
    Read page 4 as text

    5. When people say that death is not a taboo topic, they mean ____________. a. that it is not a fit subject for education and research b. ours is a death-denying society c. our society and individuals in it both accept and deny death simultaneously d. that death is a depressing or morbid subject e. All of these ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: A Taboo Topic? A Death-Denying Society? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-2 - To examine concerns that lead people to discuss and study death-related subjects. OTHER: pp. 3-4 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 6. The modern death awareness movement, emphasizing research and writing about death-related experiences, began around __________. a. the end of the 19th century b. the third decade of the 20 th century c. the early 1800s d. the late 1950s through the early 1970s e. 1985 ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: A Taboo Topic? A Death-Denying Society? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-3 - To look briefly at how education about death, dying, and bereavement is conducted OTHER: p. 5 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 3

  5. Page 5
    Read page 5 as text

    7. The modern death awareness movement has involved: a. New programs of care for the dying b. Research on attitudes toward death c. New ways of assisting bereaved persons d. All of these e. None of these ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: A Taboo Topic? A Death-Denying Society? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-3 - To look briefly at how education about death, dying, and bereavement is conducted OTHER: p. 5 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 8. “Thanatology” refers to: a. The study of death with life left in b. New programs for care of the dying c. Ways to offer support to bereaved persons d. All of these e. Eone of these ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: A Taboo Topic? A Death-Denying Society? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-3 - To look briefly at how education about death, dying, and bereavement is conducted OTHER: p. 5 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 4

  6. Page 6
    Read page 6 as text

    9. “Thanatology” is __________. a. the study of taboo topics b. the examination of Greek origins of words c. a way of exploring literature for children d. the study of death-related topics e. None of these ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: A Taboo Topic? A Death-Denying Society? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-3 - To look briefly at how education about death, dying, and bereavement is conducted OTHER: p. 5 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 10. According to our textbook, “thanatology”__________. a. refers to myths about death b. is an ancient Latin word referring to obsession with death c. comes from two Greek words and refers to a scientific study of death d. began as a science in the 18 th century e. refers to a dying science ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: A Taboo Topic? A Death-Denying Society? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-1 - To explore the nature and role of education about death, dying, and bereavement (often called “death education”) OTHER: p. 5 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 5

  7. Page 7
    Read page 7 as text

    11. A person who enrolls in a course in the field of death, dying, and bereavement because his or her Grandmother is terminally ill is primarily expressing a concern about: a. Vocational reasons b. A current death-related experience c. Intellectual curiosity about the subject d. The aftermath of an unresolved death-related experience e. All of these ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Concerns Leading People to Study Death-Related Subjects QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-2 - To examine concerns that lead people to discuss and study death-related subjects. OTHER: p. 5 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 12. A person who enrolls in a course in the field of death, dying, and bereavement because of distress about someone's death a year earlier is primarily expressing a concern about: a. Vocational reasons b. A current death-related experience c. Intellectual curiosity about the subject d. An unresolved death-related experience e. All of these ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Concerns Leading People to Study Death-Related Subjects QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-2 - To examine concerns that lead people to discuss and study death-related subjects. OTHER: p. 5 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 6

  8. Page 8
    Read page 8 as text

    13. A person who enrolls in a course in the field of death, dying, and bereavement in order to be better prepared to work as a nurse is primarily expressing a concern about: a. Vocational reasons b. A current death-related experience c. Intellectual curiosity about the subject d. An unresolved death-related experience e. All of these ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Concerns Leading People to Study Death-Related Subjects QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-2 - To examine concerns that lead people to discuss and study death-related subjects. OTHER: p. 5 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 14. A person who enrolls in a course in the field of death, dying, and bereavement because "no important person in my life has yet died but I am concerned about what that experience might be like" is primarily expressing a concern about: a. Vocational reasons b. A current death-related experience c. Intellectual curiosity about the subject d. An unresolved death-related experience e. All of these ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Concerns Leading People to Study Death-Related Subjects QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-2 - To examine concerns that lead people to discuss and study death-related subjects. OTHER: p. 5 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 7

  9. Page 9
    Read page 9 as text

    15. Education about death, dying, and bereavement needs to develop special sensitivity and compassion for its participants because: a. They are likely to be at high risk for suicidal behavior. b. They are interested in these subjects for vocational reasons. c. They may display morbid or unhealthy tendencies. d. They may have been recently or currently impacted by a death-related experience. e. They may need therapy in the classroom setting. ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Concerns Leading People to Study Death-Related Subjects QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-3 - To look briefly at how education about death, dying, and bereavement is conducted OTHER: pp. 5-6 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 16. College courses on death, dying, and bereavement are examples of: a. Formal education b. Informal education c. Team teaching d. Death-related counseling e. None of these ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: How Is Education About Death, Dying, and Bereavement Conducted? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-1 - To explore the nature and role of education about death, dying, and bereavement (often called “death education”) OTHER: p. 6 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 8

  10. Page 10
    Read page 10 as text

    17. Online courses on death, dying, and bereavement are examples of a. Formal education b. Informal education c. Team teaching d. Death-related counseling e. None of these ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: How Is Education About Death, Dying, and Bereavement Conducted? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-1 - To explore the nature and role of education about death, dying, and bereavement (often called “death education”) OTHER: p. 6 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 18. The booklet, Lessons from Lions , uses slides from the Disney movie, The Lion King to encourage discussions about such common but unhelpful reactions following a loss as: a. Acknowledging that a bad thing has happened b. Never telling anyone about your grief reactions c. Facing the problem and the pain you are experiencing d. All of these e. None of these ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: How Is Education About Death, Dying, and Bereavement Conducted? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-3 - To look briefly at how education about death, dying, and bereavement is conducted OTHER: p. 6 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 9

  11. Page 11
    Read page 11 as text

    19. Education about death, dying, and bereavement arising out of interactions within a family or similar social group is: a. Formal education b. Informal education c. Team teaching d. Death-related counseling e. None of these ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: How Is Education About Death, Dying, and Bereavement Conducted? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-3 - To look briefly at how education about death, dying, and bereavement is conducted OTHER: pp. 7-8 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 20. The ending of the story of Little Red Riding was changed apparently because some_________. a. thought that the original ending was too gentle to Little Red Riding Hood herself b. wanted to emphasize the party at the end of later versions c. sought to be gentler to the wolf in later endings d. All of these e. None of these ANSWER: e POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Issues for Critical Reflection QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-2 - To examine concerns that lead people to discuss and study death-related subjects. OTHER: pp. 7-8 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 10

  12. Page 12
    Read page 12 as text

    21. The ending of the story of Little Red Riding was changed apparently because some __________. a. thought that the original ending was too gentle to Little Red Riding Hood herself b. wanted to emphasize the party at the end of later versions c. wanted to remove Grandmother from the later endings d. thought that children would be upset by human death in the first version of the story e. sought to be kinder to the wolf in later endings ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Issues for Critical Reflection QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-2 - To examine concerns that lead people to discuss and study death-related subjects. DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 22. Issues for Critical Reflection #2 in the eighth edition of Death & Dying, Life & Living describes four versions of what really happened to Little Red Riding Hood. What did happen, according to at least some of these versions? a. The wolf ate Little Red Riding Hood up. b. A woodsman killed the wolf with an axe, cut him open, and out stepped Little Red Riding Hood. c. A hunter shot the wolf before he could reach Little Red Riding Hood. d. All of these e. None of these ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Issues for Critical Reflection QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-2 - To examine concerns that lead people to discuss and study death-related subjects. OTHER: pp. 7-8 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 11

  13. Page 13
    Read page 13 as text

    23. When children learn about death by finding, touching, and burying a dead bird in the woods, their experience illustrates the potential of: a. Formal education b. Teachable moments c. A near-death experience d. Vocational motivation e. Self-centered behavior ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: How Is Education About Death, Dying, and Bereavement Conducted? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-4 - To describe four dimensions of education about death, dying, and bereavement. OTHER: p. 8 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 24. Deaths resulting from a natural disaster or an automobile accident __________. a. should never be used as a basis for education about death and grief with children younger than eight years old b. can provide “teachable moments” for a discussion with children about death and grief c. should not be used as a form of formal education in a classroom with children younger than 12 years old d. should only be discussed with children by their parents e. are too traumatic to serve as subjects in the formal education of children ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY: Think Critically REFERENCES: How Is Education About Death, Dying, and Bereavement Conducted? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-3 - To look briefly at how education about death, dying, and bereavement is conducted OTHER: p. 8 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 12

  14. Page 14
    Read page 14 as text

    25. Teachable moments in which children encounter a dead pet are examples of: a. Online education b. Informal education c. Formal education d. All of these e. None of these ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: How Is Education About Death, Dying, and Bereavement Conducted? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-3 - To look briefly at how education about death, dying, and bereavement is conducted OTHER: p. 8 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 26. Comprehensive education about death, dying, and bereavement typically involves four central dimensions: a. Physical, psychological, social, and spiritual b. Cognitive, affective, behavioral, and valuational c. Religious, medical, intrapersonal, and interpersonal d. All of these e. None of these ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Four Dimensions of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-4 - To describe four dimensions of education about death, dying, and bereavement. OTHER: pp. 11-12 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 13

  15. Page 15
    Read page 15 as text

    27. When a death and dying course imparts information about death-related experiences and issues, this exemplifies which dimension of death-related education? a. Affective b. Behavioral c. Cognitive d. Effective e. Valuational ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Four Dimensions of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-4 - To describe four dimensions of education about death, dying, and bereavement. OTHER: p. 11 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 28. When a death and dying course discusses specific diseases and describes mortality statistics, this exemplifies which dimension of death-related education? a. Affective b. Behavioral c. Cognitive d. Effective e. Valuational ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Four Dimensions of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-4 - To describe four dimensions of education about death, dying, and bereavement. OTHER: p. 11 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 14

  16. Page 16
    Read page 16 as text

    29. When a death and dying course tries to sensitize the non-bereaved to the depth and complexities of grief, this exemplifies which dimension of death-related education? a. Affective b. Behavioral c. Cognitive d. Effective e. Valuational ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Four Dimensions of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-4 - To describe four dimensions of education about death, dying, and bereavement. OTHER: p. 11 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 30. In studying the “affective dimension” of education about death, dying, and bereavement, __________. a. one studies beliefs and teachings about life after death b. one examines how the death of someone loved will affect a survivor’s behavior c. one must be totally objective about someone’s personal beliefs about an after-life d. one studies feelings, emotions, and attitudes about death, dying, and bereavement e. None of the above ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Four Dimensions of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-4 - To describe four dimensions of education about death, dying, and bereavement. OTHER: p. 11 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 15

  17. Page 17
    Read page 17 as text

    31. When a death and dying course emphasizes the behavioral dimension of education about death, dying, and bereavement, it will focus on: a. Presence and active listening b. Reflecting on one’s personal values c. Showing people how to forget or get over the death of a significant person in their lives d. Describing cultural patterns among different groups of peoples e. New theories about subjects like HIV and AIDS ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Four Dimensions of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-4 - To describe four dimensions of education about death, dying, and bereavement. OTHER: pp. 11-12 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 32. When a death and dying course shows how people actually do respond in death- related situations, this exemplifies which dimension of death-related education? a. Affective b. Behavioral c. Cognitive d. Effective e. Valuational ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Four Dimensions of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-4 - To describe four dimensions of education about death, dying, and bereavement. OTHER: p. 12 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 16

  18. Page 18
    Read page 18 as text

    33. When a death and dying course explores statements such as "life is sacred" or "life is absolute," this exemplifies which dimension of death-related education? a. Affective b. Behavioral c. Cognitive d. Effective e. Valuational ANSWER: e POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Four Dimensions of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-4 - To describe four dimensions of education about death, dying, and bereavement. OTHER: p. 12 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 34. To say “We would not have this life as we know it if death were not one of its essential parts” is to point most directly to which of the following dimensions of death-related education? a. Affective b. Behavioral c. Indubitable d. Effective e. Valuational ANSWER: e POINTS: 1 DIFFICULTY: Think Critically REFERENCES: Four Dimensions of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-4 - To describe four dimensions of education about death, dying, and bereavement. OTHER: p. 12 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 17

  19. Page 19
    Read page 19 as text

    35. The letter from Mrs. Koerner reproduced in Personal Insights 1.2 in the eighth edition of Death & Dying, Life & Living thanked the instructor of a course on death and dying for: a. Helping people to understand grief b. Teaching people how to die c. Preparing physicians and nurses to care for those who are dying d. Giving challenging examinations e. Engaging in informal education about death, dying, and bereavement ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Personal Insights QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-5 - To identify six main goals of education about death, dying, and bereavement. OTHER: pp. 12-13 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 36. Socrates is reported to have said, “The really important thing is not to live, but to live well.” This supports which of the following goals of education about death, dying, and bereavement: a. To assist individuals in appreciating how development across the human life course interacts with death-related issues b. To enhance the ability of individuals to communicate effectively about death-related matters c. To prepare individuals for their public roles as citizens d. To help modern societies understand assisted suicide and euthanasia e. To enrich the personal lives of individuals ANSWER: e POINTS: 1 DIFFICULTY: Think Critically REFERENCES: Six Goals of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-5 - To identify six main goals of education about death, dying, and bereavement. OTHER: p. 13 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 18

  20. Page 20
    Read page 20 as text

    37. When education about death, dying, and bereavement helps people make individual choices about health care and funeral services, it is serving which of the following goals? a. Preparing individuals for their public roles as citizens and professionals in society b. Informing and guiding people in their personal transactions with society c. Enriching the personal lives of participants d. All of these e. None of these ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Six Goals of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-5 - To identify six main goals of education about death, dying, and bereavement. OTHER: p. 13 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 38. When education about death, dying, and bereavement contributes to policy making in matters like advance directives and organ transplantation, it is serving which of the following goals? a. Preparing individuals for their public roles as citizens and professionals within a society b. Informing and guiding individuals in their personal transactions with society c. Enriching the personal lives of participants d. All of these e. None of these ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Six Goals of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-5 - To identify six main goals of education about death, dying, and bereavement. OTHER: p. 13 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 19

  21. Page 21
    Read page 21 as text

    39. Our textbook suggests that studying death, dying, and bereavement can help us learn about: a. Vulnerability and resilience b. Individuals and communities c. Control and limitations d. All of the above e. None of the above ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: What Are Some of the Things We Can Learn About Life and Living by Studying Death, Dying, and Bereavement? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-6 - To indicate lessons we can learn about four central themes in life and living by studying death, dying, and bereavement. OTHER: p. 14 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 40. The title of the group "Make Today Count" parallels which goal of education about death, dying, and bereavement? a. Preparing individuals for their public roles as citizens and professionals in society b. Informing and guiding individuals in their personal transactions with society c. Enriching the personal lives of participants d. All of these e. None of these ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY: Think Critically REFERENCES: What Are Some of the Things We Can Learn About Life and Living by Studying Death, Dying, and Bereavement? QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-5 - To identify six main goals of education about death, dying, and bereavement. OTHER: p. 14 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 20

  22. Page 22
    Read page 22 as text

    41. Discuss two lessons that you would draw for our course from the calligraphic image on p. 2 in the eighth edition of Death & Dying, Life & Living . ANSWER: See p. 2 POINTS: 1 DIFFICULTY: Think Critically REFERENCES: What Are Some of the Things We Can Learn About Life and Living by Studying Death, Dying, and Bereavement? QUESTION TYPE: Subjective Short Answer HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-6 - To indicate lessons we can learn about four central themes in life and living by studying death, dying, and bereavement. OTHER: p. 2 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 42. What concerns led you to enroll in a course on death, dying, and bereavement? How do your concerns relate to those described in Chapter 1 in our textbook? ANSWER: See p. 5 POINTS: 1 DIFFICULTY: Think Critically REFERENCES: Concerns Leading People to Study Death-Related Subjects QUESTION TYPE: Subjective Short Answer HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-2 - To examine concerns that lead people to discuss and study death-related subjects. OTHER: p. 5 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 21

  23. Page 23
    Read page 23 as text

    43. Explain the difference between formal and informal education in the field of death, dying, and bereavement. Give a specific example of each of these types of education. ANSWER: See pp. 6-8 POINTS: 1 DIFFICULTY: Think Critically REFERENCES: How Is Education About Death, Dying, and Bereavement Conducted? QUESTION TYPE: Subjective Short Answer HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-3 - To look briefly at how education about death, dying, and bereavement is conducted OTHER: pp. 6-8 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 44. Explain the concept of a "teachable moment." Give an example of such a moment as a form of education about death, dying, and bereavement. ANSWER: See p.8 POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: How Is Education About Death, Dying, and Bereavement Conducted? QUESTION TYPE: Subjective Short Answer HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-3 - To look briefly at how education about death, dying, and bereavement is conducted OTHER: p. 8 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 22

  24. Page 24
    Read page 24 as text

    45. Read the letter in Personal Insights 1.2 in the eighth edition of Death & Dying, Life & Living . Comment thoughtfully on what the author is saying and what the recipient might think. ANSWER: See p. 13 POINTS: 1 DIFFICULTY: Think Critically REFERENCES: Personal Insights QUESTION TYPE: Subjective Short Answer HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-6 - To indicate lessons we can learn about four central themes in life and living by studying death, dying, and bereavement. OTHER: p. 13 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 46. Explain the meanings of the terms “education about death, dying, and bereavement” and “thanatology.” Show how they are or are not related. ANSWER: See p. 5 POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: A Taboo Topic? A Death-Denying Society? QUESTION TYPE: Essay HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-1 - To explore the nature and role of education about death, dying, and bereavement (often called “death education”) OTHER: p. 5 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 23

  25. Page 25
    Read page 25 as text

    47. Identify and explain four of the six concerns mentioned in our textbook that might lead people to the study of death- related subjects. ANSWER: See p. 5 POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Concerns Leading People to Study Death-Related Subjects QUESTION TYPE: Essay HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-2 - To examine concerns that lead people to discuss and study death-related subjects. OTHER: p. 5 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 48. Identify and explain the four central dimensions of education about death, dying, and bereavement as they were described in Chapter 1 in our textbook. Give a specific example of each. ANSWER: See pp. 11-12 POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: Four Dimensions of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Essay HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-4 - To describe four dimensions of education about death, dying, and bereavement. OTHER: pp. 11-12 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 49. Identify and explain four of the principal goals of education about death, dying, and bereavement as they were described in Chapter 1 in our textbook. Give an example of each. ANSWER: See pp. 11-14 POINTS: 1 DIFFICULTY: Think Critically REFERENCES: Six Goals of Education About Death, Dying, and Bereavement QUESTION TYPE: Essay HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-5 - To identify six main goals of education about death, dying, and bereavement. OTHER: pp. 11-14 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 24

  26. Page 26
    Read page 26 as text

    50. Identify and explain three of the lessons about life and living that are described in Chapter 1 in our textbook as resulting from the study of death, dying, and bereavement. Give a specific example of each. ANSWER: See pp. 14-15 POINTS: 1 DIFFICULTY: Apply REFERENCES: What Are Some of the Things We Can Learn About Life and Living by Studying Death, Dying, and Bereavement? QUESTION TYPE: Essay HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-6 - To indicate lessons we can learn about four central themes in life and living by studying death, dying, and bereavement. OTHER: pp. 14-15 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 51. (A question designed to be used when Chapter 1 is taught at the end of a course on death, dying, and bereavement.) Attig (1981) has argued that educators in the field of death, dying, and bereavement have a responsibility of providing care for their students. Give one concrete example of a way in which this responsibility was implemented in your course on death, dying, and bereavement. Explain your answer. ANSWER: See pp. 5-6 POINTS: 1 DIFFICULTY: Think Critically REFERENCES: Concerns Leading People to Study Death-Related Subjects QUESTION TYPE: Essay HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 1-1 - To explore the nature and role of education about death, dying, and bereavement (often called “death education”) OTHER: pp. 5-6 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 25

  27. Page 27
    Read page 27 as text

    1. Death-related experiences include which of the following: a. Death-related practices b. Encounters with death c. Attitudes toward death d. All of these e. None of these ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Prologue QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 2-1 - To identify and explain death-related encounters as a component of death- related experiences. OTHER: pp. 17-18 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 2. Encounters with death can be studied by looking at: a. Death rates b. Average life expectancy c. Deaths caused by communicable diseases d. Dying trajectories e. All of these ANSWER: e POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Encountering Death in America Today QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 2-1 - To identify and explain death-related encounters as a component of death- related experiences. OTHER: p. 19 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 1

  28. Page 28
    Read page 28 as text

    3. The vignette near the beginning of Chapter 2 explained that Bryan Lee Curtis wanted to: a. Support smoking cigarettes as a personal choice b. Provide people with information about the dangers of smokeless tobacco use c. Teach people how to die d. Change personal attitudes, behaviors, and values related to smoking cigarettes e. Leave behind a happy legacy for his wife and son ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Bryan Lee Curtis Shares His Encounter With Death QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 2-1 - To identify and explain death-related encounters as a component of death- related experiences. OTHER: p. 20 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 4. The crude or unadjusted death rate for males in the United States in 2014_________. a. was approximately 8.0 per 1,000 b. nearly 50 percent higher than the comparable rate for females c. reached a new low of 724.6 deaths per 100,000 d. was significantly lower than the comparable rate for females e. None of these ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Encountering Death in America Today QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 2-2 - To identify the following principal features of current death-related encounters in the United States: death rates, average life expectancy, causes of death, dying trajectories, and place of death. TOPICS: Death Rates OTHER: p. 21 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 2

  29. Page 29
    Read page 29 as text

    5. During 2014, how many people died in the United States? a. Just over 1.2 million b. Approximately 2.6 million c. 750,000 d. 13.4 million e. 6 million ANSWER: b POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Encountering Death in America Today QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 2-2 - To identify the following principal features of current death-related encounters in the United States: death rates, average life expectancy, causes of death, dying trajectories, and place of death. TOPICS: Death Rates OTHER: pp. 21-22 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 6. During 2014 in the United States, there were _________. a. more than 2.6 million deaths b. just over 1.6 million deaths c. nearly 10 million deaths d. approximately five million deaths e. 188 million deaths ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Encountering Death in America Today QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 2-2 - To identify the following principal features of current death-related encounters in the United States: death rates, average life expectancy, causes of death, dying trajectories, and place of death. TOPICS: Death Rates OTHER: pp. 21-22 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 3

  30. Page 30
    Read page 30 as text

    7. Death rates _________. a. indicate how long a typical person in a society is likely to live b. are inversely related to the number of deaths that occurred in a specific society c. reflect the number of people in a specific group who die during a particular time period d. All of these e. None of these ANSWER: c POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Encountering Death in America Today QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 2-2 - To identify the following principal features of current death-related encounters in the United States: death rates, average life expectancy, causes of death, dying trajectories, and place of death. TOPICS: Death Rates OTHER: p. 21 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 8. The overall, age-adjusted death rate for the United States in 2014_________. a. reached a record-low historical figure b. represented a decrease of approximately one percent from the 2013 rate c. was 724.6 deaths per 100,000 standard population d. All of these e. None of these ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Encountering Death in America Today QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 2-3 - To indicate some ways in which these features of death-related encounters have changed over time. TOPICS: Death Rates OTHER: p. 21 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 4

  31. Page 31
    Read page 31 as text

    9. Death rates: a. Can only be determined accurately when a society keeps adequate birth and death rates b. Are equivalent to the total number of deaths in a society c. Cannot easily be determined on any basis other than gender d. By themselves can provide a good picture of the numbers of aged people in a society e. None of these ANSWER: a POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Encountering Death in America Today QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 2-2 - To identify the following principal features of current death-related encounters in the United States: death rates, average life expectancy, causes of death, dying trajectories, and place of death. TOPICS: Death Rates OTHER: p. 21 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM 10. In many poor and not well-organized societies today, _________. a. statistical accuracy concerning death rates must give way to imprecise estimates b. a fund of accurate demographic statistics is not available c. demographic statistics derive from birth, death, and census records d. All of these e. None of these ANSWER: d POINTS: 1 DIFFICULTY: Understand REFERENCES: Encountering Death in America Today QUESTION TYPE: Multiple Choice HAS VARIABLES: False LEARNING OBJECTIVES: 2-2 - To identify the following principal features of current death-related encounters in the United States: death rates, average life expectancy, causes of death, dying trajectories, and place of death. TOPICS: Death Rates OTHER: p. 22 DATE CREATED: 12/21/2017 11:15 AM DATE MODIFIED: 12/21/2017 11:15 AM Page 5

476 more pages in the full document

Unlock it once and it stays in your library, ready to chat with or turn into flashcards.

Unlock the full document
See all

Study this document with CramX

Once it is in your library, every tool can work from it.