Skip to content
Exam Guides

Test Bank For Principles Of Anatomy And Physiology, 13th Edition

Test Bank For Principles Of Anatomy And Physiology, 13th Edition ensures thorough exam preparation with comprehensive topic coverage and exam-style practice questions.

Preview 16 of 1232 pages

See the first 16 pages exactly as they appear in the document.

  1. Page 1
    Read page 1 as text

    Package Title: Test bank Course Title: PAP1 4 Chapter Number: 01 Question type: Multiple Choice 1) Which term describes the study of the functions of body structures ? a) a natomy b) p hysiology c) e ndocrinology d) h istology e) i mmunology Answer: b Difficulty: Easy Study Objective 1: SO 1.1 Define anatomy and physiology, and name several branches of these sciences. Section Reference 1: Sec 1.1 Anatomy and Physiology Defined 2) Which term defin es a group of cells that work together to perform a particular function ? a) t issue b) o rgan c) m olecules d) c ompounds e) o rganism Answer: a Difficulty: Easy Study Objective 1: SO 1.2 Identify the organ systems and major organs of the human body and describe their locations and functions. Study Objective 2: SO 1.2.1 Describe the body’s six levels of structural organization. Section Reference 1: Sec 1.2 Levels of Structural Organization and B ody S ystems. 3 ) Which term refers to the sum of all chemical processes that occur in the body ? a) m etabolism b) a nabolism c) c atabolism

  2. Page 2
  3. Page 3
    Read page 3 as text

    d) a uscultation e) p alpation Answer: a Difficulty: Easy Study Objective 1: SO 1.3.1 Define the important life processes of the human body. Section Reference 1: Sec 1.3 Characteristics of the Living Human Organism Question type: Essay 4 ) List the basic processes of life. Answer: Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.3.1 Define the important life processes of the human body. Section Reference 1: Sec 1.3 Characteristics of the Living Human Organism Solution: The basic processes of life include metabolism, responsiveness, movement, growth, differentiation and reproduction. Question type: Multiple Choice 5 ) The two organ system s that regulate and maintain homeostasis are the a) c ardiovascular and i ntegumentary system s. b) n ervous and e ndocrine systems. c) c ardi ovascular and r espiratory systems. d) r espiratory and m uscular systems. e) u rinary and integumentary systems. Answer: b Difficulty: Easy Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how imbalances are related to disorders. Study Objective 2: SO 1.4.1 Define homeostasis. Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis 6 ) Which body fluid fills the narrow spaces between cells and tissues and di rectly affects the proper functioning of cells ?

  4. Page 4
    Read page 4 as text

    a) l ymph b) b lood plasma c) i nterstitial fluid d) i ntracellular fluid e) v itreous body Answer: c Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.3 Define the important processes of the human body. Study Objective 2: SO 1. 3.2 Define homeostasis and explain its relationship to interstitial fluid. Section Reference 1: Sec 1.3 Characteristics of the Living Human Organism Question type: Essay 7 ) Describe the differences between positive and negative feedback system s . Answer: Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how imbalances are related to disorders. Study Objective 2: SO 1.4.3 Contrast the operation of negative and positive feedback systems. Section Refere nce 1: Sec 1.4 Homeostasis Solution: A positive feedback system will strengthen or reinforce a change in one of the body’s controlled conditions while a negative feedback system will reverse a change in a controlled condition. Question type: Multiple Choice 8 ) Which feedback system structure receives output from the control center ? a) r eceptor b) s timulus c) r esponse d) e ffector e) e fferent pathway Answer: d Difficulty: Medium

  5. Page 5
    Read page 5 as text

    Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how imbalances are related to disorders. Study Objective 2: SO 1.4.2 Describe the components of a feedback system. Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis 9 ) Which feedback system structure provides input to the control center ? a) r eceptor b) m uscle c) r esponse d) e ffector e) e fferent pathway Answer: a Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how imbalances are related to disorders. Study Objective 2: SO 1.4.2 Describe the components of a feedback system. Section Reference 1: Sec 1.4 Homeostasis 10 ) A condition NOT regulated by a negative feedback loop would be: a) c hildbirth b) b ody temperature c) b lood pressure d) h eart rate e) b lood sugar Answer: a Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how imbalances are related to disorders. Study Objective 2: SO 1.4.3 Contrast the operation of negative and positive feedback systems. Section Refere nce 1: Sec 1.4 Homeostasis 1 1 ) Objective change s in a patient’s normal body function that can be directly observed or measured by a clinician are referred to as a) s ymptom s. b) d isorder s. c) d isturbance .

  6. Page 6
    Read page 6 as text

    d) d isease s e) s ign s. Answer: e Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.4 Understand the importance of homeostatic feedback systems and how imbalances are related to disorders. Study Objective 2: SO 1.4.4 Explain how homeostatic imbalances are related to disorders Section Reference 1: Sec 1.4 Hom eostasis Question type: Essay 1 2 ) Describe the anatomical position. Answer: Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.1 Describe the anatomical position. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology Solution: In the anatomical position, the subject stands erect facing the observer with the head level and the eyes facing forward. The feet are flat on the floor and direct ed forward and the arms are at the sides with the palms turned forward. Question type: Multiple Choice 1 3 ) T he lungs are located in the a) c ranial cavity . b) v ertebral cavity . c) a bdominal cavity . d) p ericardial cavity . e) p leural cavity . Answer: e Difficulty: Easy Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology .

  7. Page 7
    Read page 7 as text

    Study Objective 2: SO 1.5.4 Outline the major body cavities, the organs they contain, and their associated linings. Sec tion Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology 1 4 ) Which cavity is located inferior to the abdominal cavity ? a) v ertebral canal b) c ranial cavity c) a bdominal cavity d) p ericardial cavity e) p elvic cavity Answer: e Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.4 Outline the major body cavities, the organs they contain, and their associated linings. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology 1 5 ) Which cavity contains the heart? a) c ranial cavity b) v ertebral cavity c) a bdominal cavity d) p ericardial cavity e) p leural cavity Answer: d Difficulty: Easy Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.4 Outline the major body cavities, the organs they contain, and their associated linings. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology 1 6 ) The function of the secretions of a serous membrane , like the pleura, is to a) s eparate the thoracic and abdominal cavities . b) p rotect the central nervous system . c) p revent infection . d) r educe friction between neighboring organs .

  8. Page 8
    Read page 8 as text

    e) c arry nervous impulses . Answer: d Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.4 Outline the major body cavities, the organs they contain, and their associated linings. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology 1 7 ) Which plane divides the body into equal right and left halves ? a) f rontal b) m ids agittal c) t ransverse d) o blique e) c oronal Answer: b Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.3 Define the anatomical planes, anatomical sections, and directional terms used to describe the human body. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology 1 8 ) Which plane divides the body into anterior and posterior portions ? a) f rontal b) s agittal c) t ransverse d) o blique e) m idsagittal Answer: a Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.3 Define the anatomical planes, anatomical sections, and directional terms used to describe the human body. Section Reference 1: Sec 1. 5 Basic Anatomical Terminology

  9. Page 9
    Read page 9 as text

    19 ) A transverse plane will cut a body or organ into a) a nterior and posterior portions. b) l eft and right portions. c) s uperior and inferior portions. d) portions separated a t an angle to its longitudinal axis. e) u nequal left and right portions. Answer: c Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.3 Define the anatomical planes, anatomical sections, and directional terms used to describe the human body. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology 2 0 ) Which directional term means farthe r from the midline ? a) m edial b) a nterior c) p roximal d) d eep e) l ateral Answer: e Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.3 Define the anatomical planes, anatomical sections, and directional terms used to describe the human body. Secti on Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology 2 1 ) Which directional term means farther from the attachment of a limb to the trunk or farther from the origination of a structure ? a) d eep b) c ontralateral c) l ateral d) c ephalic e) d istal

  10. Page 10
    Read page 10 as text

    Answer: e Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.3 Define the anatomical planes, anatomical sections, and directional terms used to describe the human body. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology 2 2 ) Choose the directional term that would make the following sentence correct. The heart is _____ to the liver. a) i nferior b) a nterior c) c ontralateral d) s uperior e) s uperficial Answer: d Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.3 Define the anatomical planes, anatomical sections, and directional te rms used to describe the human body. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology 2 3 ) Choose the directional term that would make the following sentence correct . The sternum is ____ _ to the heart. a) p osterior b) a nterior c) i nferior d) s uperior e) l ateral Answer: b Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.3 Define the anatomical planes, anatomical sections, and directional terms used to describe the human body .

  11. Page 11
    Read page 11 as text

    Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology 24 ) Which of the following organs is not found in the abdominal cavity? a) s tomach b) s pleen c) l iver d) g allbladder e) d iaphragm Answer: e Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.4 Outline the major body cavities, the organs they contain, and their associated linings. Sect ion Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology 2 5 ) Which serous membrane covers the viscera within the abdominal cavit y, and lines the abdom inal wall and the inferior surface of the diaphragm ? a) p ericardium b) p leura c) m ediastinum d) d ura mater e) p eritoneum Answer: e Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.4 Outline the major body cavities, the organs they contain, and their associated linings. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology

  12. Page 12
    Read page 12 as text

    2 6 ) Where on the diagram is the femoral area? a) D b) E c) F d) J e) K Answer: a Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.3 Define the anatomical planes, anatomical sections, and directional terms used to describe the human body. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology

  13. Page 13
    Read page 13 as text

    2 7 ) W here on the diagram is the cervical area? a) C b) E c) J d) K e) B Answer: e Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.3 Define the anatomical planes, anatomical sections, and directional terms used to describe the human body. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology

  14. Page 14
    Read page 14 as text

    28 ) The ribs are _____ to the sternum. a) l ateral b) m edial c) p roximal d) d istal e) s uperior Answer: a Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.3 Define the anatomical planes, anatomical sections, and directional terms used to describe the human body. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology

  15. Page 15
    Read page 15 as text

    29 ) The stomach is _ ____ to the urinary bladder . a) l ateral b) m edial c) d istal d) i nferior e) s uperior Answer: e Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.3 Define the anatomical planes, anatomical sections, and directional terms used to describe the human body. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology

  16. Page 16
    Read page 16 as text

    3 0 ) Which plane is parasagittal? a) A b) B c) C d) D e) E Answer: b Difficulty: Medium Study Objective 1: SO 1.5 Describe the human body using the anatomical position and specific anatomical terminology . Study Objective 2: SO 1.5.3 Define the anatomical planes, anatomical sections, and directional terms used to describe the human body. Section Reference 1: Sec 1.5 Basic Anatomical Terminology

1216 more pages in the full document

Unlock it once and it stays in your library, ready to chat with or turn into flashcards.

Unlock the full document
See all

Study this document with CramX

Once it is in your library, every tool can work from it.