Skip to content
Textbook Guides

Network+ Guide To Networks, 8th Edition Solution Manual

Network+ Guide To Networks, 8th Edition Solution Manual provides chapter-by-chapter insights to help you study smarter.

Preview 16 of 121 pages

See the first 16 pages exactly as they appear in the document.

  1. Page 1
    Read page 1 as text

    1 C hapter 1 Introduction to Networking Review Question s 1. In the client - server model, what is the primary protocol used for communication between a browser and web server ? a. FTP b. TCP c. HTTP d. SSL Answer: c. HTTP 2. Which two encryption protocols might be used to provide secure transmissions for browser and web server communications ? a. HTTP and HTTPS b. SSL and TLS c. SSL and HTTP d. TCP and UDP Answer: b. SSL and TLS

  2. Page 2
  3. Page 3
    Read page 3 as text

    2 3. Which email protocol allows an email client to download email messages to the local computer ? a. IMAP4 b. SMTP c. TCP d. POP3 Answer: d. POP3 4. Which email protocol allows an email client to read mail stored on the mail server ? a. IMAP4 b. SMTP c. TCP d. POP3 Answer: a. IMAP4 5. Which application embedded in Windows operating systems allows remote control of a computer and uses the RDP secure protocol for transmissions ? a. Telnet b. Remote Desktop c. SFTP d. SSH

  4. Page 4
    Read page 4 as text

    3 Answer: b. Remote Desktop 6. A network consists of five computers, all running Windows 10 Professional. All the computers are connected to a switch, which is connected to a router, which is connected to the Internet . Which networking model does the network use ? a. Star - bus b. Ring c. Hybrid d. Peer - to - peer Answer: d. Peer - to - peer 7. In Question 6, suppose one computer is upgraded from Windows 10 Professional to Windows Server 2016. Which networking model can the network now support that it could not support without the upgrade ? a. Hybrid b. Client - server c. Star - bus d. Ring Answer: b. Client - server 8. A network consists of seven computers and a network printer, all connected directly to one switch. Which network topology does this network use ? a. Hybrid

  5. Page 5
    Read page 5 as text

    4 b. Mesh c. Star - bus d. Star Answer: d. Star 9. In Question 8, suppose a new switch is connected to the first switch by way of a network cable, and three computers are connected to the new switch. Which network topology is now used ? a. Hybrid b. Mesh c. Star - bus d. Star Answer: c. Star - bus 10. Which type of address is used at the Transport layer to identify the receiving application ? a. IP address b. Port c. MAC address d. Protocol Answer: b. Port

  6. Page 6
    Read page 6 as text

    5 11. What is the name of the domain controller database that Windows Server 2016 uses to store data about user access and resources on the network ? Answer: Active Directory 12. What is the fundamental distinction between a Layer 2 switch and a router ? Answer: A Layer 2 switch belongs only to its local network, and a router belongs to two or more networks. 13. What is the fundamental distinction between a node and a host ? Answer: A host is a computer that hosts a resource on the network, and a node is any computer or device that can be addressed on the network. 14. What is the fundamental distinction between a MAN and a WAN ? Answer: A MAN covers a small geographical area, and a WAN covers a large geographical area. 15. What is a message called that is delivered by TCP? What is a message called that is delivered by UDP? At which layer do the two protocols work ? Answer: Segment Answer: Datagram Answer: Transport layer 16. At the Network layer, what type of address is used to identify the receiving host ? Answer: IP address

  7. Page 7
    Read page 7 as text

    6 17. At the Data Link layer, which type of network address is used to identify the receiving node ? Answer: Physical address, MAC addr ess, hardware address, or Data L ink layer address 18. A computer is unable to access the network. When you check the LED lights near the computer’s network port, you discover the lights are not lit. Which layer of the OSI model are you using to troubleshoot this problem? At which two layers does the network adapter work ? Answer: Physical layer Answer: Data L ink layer and Physical layer 19. A user complains that he cannot access a particular website, although he is able to access other websites. At which layer of the OSI model should you begin troubleshooting this problem ? Answer: Application layer 20. A user complains that Skype drops her videoconference calls and she must reconnect. At which layer of the OSI model should you begin troubleshooting? Which OSI layer is responsible for not dropping the Skype connection ? Answer: Application layer Answer: Session layer

  8. Page 8
    Read page 8 as text

    1 C hapter 2 Network Infrastructure and Documentation Review Question s 1. A technician from your ISP has arrived to help you troubleshoot a weak WAN connection. To what location do you take her ? a. DF b. Work area c. CEO’s office d. Entrance facility Answer: d. Entrance facility 2. A transceiver was recently damaged by a lightning strike during a storm. How might you decide whether the ISP is responsible for replacing this device, or whether your company must foot the bill ? a. Look at whether the device is located on the ISP’s side of the demarc. b. Look at the manufacturer information on the device’s label. c. Look at purchase records for the device to determine when it was acquired. d. Look at what kinds of cables are connected to this device.

  9. Page 9
    Read page 9 as text

    2 Answer: a. Look at whether the device is located on the ISP’s side of the demarc. 3. Which of the following devices are you likely to find in the MDF ? Choose all that apply. a. Routers b. Switches c. Network printer d. KVM switch Answer: a. Routers, b. Switches, and d. KVM switch 4. Which device converts signals from a campus’s analog phone equipment into IP data that can travel over the Internet ? a. VoIP PBX b. VoIP endpoint c. VoIP gateway d. VoIP switch Answer: c. VoIP gateway 5. If you’re shopping for a rack switch, what component on the switch tells you it can be mounted to a rack? a. AC adapter b. Rack ears c. Padded feet

  10. Page 10
    Read page 10 as text

    3 d. Large fans Answer: b. Rack ears 6. You need to connect a new network printer to a nearby wall jack. What kind of cable should you use ? a. Fiber - optic cable b. Patch cable c. Backbone cable d. Plenum - rated cable Answer: b. Patch cable 7. You’ve decided to run an Nmap scan on your network. What app could you open to perform this task ? Choose all that apply. a. Zenmap b. Microsoft Edge c. Command Prompt d. PowerShell Answer: a. Zenmap, c. Command Prompt, and d. PowerShell 8. What type of diagram shows a graphical representation of a network’s wired infrastructure ? a. Rack diagram b. Wiring schematic

  11. Page 11
    Read page 11 as text

    4 c. Network map d. Network topology Answer: b. Wiring schematic 9. Which of these is considered a secure place to store a list of documented network passwords ? a. The CEO’s smartphone b. A sticky note under the keyboard c. A password manager d. The MDF Answer: c. A password manager 10. What is the first step of inventory management ? a. Interview users. b. Back up network data. c. List an administrative account’s username and password for each device on a network. d. List all components on the network. Answer: d. List all components on the network. 11. There is only one ________ per network , but there can be many ________ connecting internal portions of the network. Answer: MDF, IDFs

  12. Page 12
    Read page 12 as text

    5 12. Why is it important to use a structured cabling standard when installing and managing cabling systems ? Answer: The standard suggests how networking media can best be installed to maximize performance and minimize upkeep. 13. Why is it important to use plenum - rated cabling in the area above the ceiling tile ? Answer: A plenum - rated cable is coated with a flame - resistant jacket that produces less smoke than regular cable coated with PVC ( polyvinyl chloride). In the event of a fire, smoke produced by plenum cabling is less toxic than that produced by PVC cabling. 14. What is the unit of measurement that defines the space available in a rack? How tall are standard racks ? Answer: Rack unit; the industry standard height is 42U (about 6 feet) 15. Why is it important to minimize cable clutter in a rack ? Answer: To help prevent airflow blockages and heat buildup 16. What are some elements that are typically included in network diagrams ? Answer: Answers may include: physical layout, logical topology, IP address reserves, names of major network devices, and types of transmission media 17. How can you go about gathering the information needed to assemble a thorough operations manual ? Answer: Answers may include: visits to data rooms, an examination of servers and desktops, a review of receipts for softw are and hardware purchases, and the use of a protocol analyzer or netw ork management software package

  13. Page 13
    Read page 13 as text

    6 18. List some good names for devices on your home network or on the network in your school’s lab . Demonstrate the use of best practices when creating a naming scheme for devices on a computer network . Answer: Answers may vary. 19. For what time period should you schedule a network change ? Answer: During off - hours (unless it’s an emergency) 20. In a large organization, how do you typically request permission to perform a network change ? Answer: Submit a change request document.

  14. Page 14
    Read page 14 as text

    1 C hapter 3 Addressing on Networks Review Question s 1. Which part of a MAC address is unique to each manufacturer ? a. The network identifier b. The OUI c. The device identifier d. The physical address Answer: b. The OUI 2. What type of device does a computer turn to first when attempting to make contact with a host with a known IP address on another network ? a. Default gateway b. DNS server c. Root server d. DHCP server Answer: a. Default gateway 3. What decimal number corresponds to the binary number 11111111 ? a. 255

  15. Page 15
    Read page 15 as text

    2 b. 256 c. 127 d. 11,111,111 Answer: a. 255 4. Suppose you send data to the 11111111 11111111 11111111 11111111 IP address on an IPv4 network. To which device(s) are you transmitting ? a. All devices on the Internet b. All devices on your local network c. The one device that is configured with this IP address d. No devices Answer: b. All devices on your local network 5. When your computer first joins an IPv6 network, what is the prefix of the IP v6 address the computer first configures for itself ? a. FF00::/8 b. 2001::/64 c. 2001::/3 d. FE80::/10 Answer: d. FE80::/10 6. If you are connected to a network that uses DHCP, and you need to terminate your Windows workstation’s DHCP lease, which command would you use ?

  16. Page 16
    Read page 16 as text

    3 a. ipconfig /release b. ipconfig /renew c. ifconfig /release d. ifconfig /renew Answer: a. ipconfig /release 7. Which of these commands is available only in Linux ? a. ping b. ipconfig c. dig d. nslookup Answer: c. dig 8. Which computers are the highest authorities in the Domain Name System hierarchy ? a. Authoritative name servers b. Root servers c. Top - level domain servers d. Primary DNS servers Answer: b. Root servers

105 more pages in the full document

Unlock it once and it stays in your library, ready to chat with or turn into flashcards.

Unlock the full document
See all

Study this document with CramX

Once it is in your library, every tool can work from it.