Skip to content
Exam Guides

Test Bank for Human Anatomy And Physiology Laboratory Manual, Fetal Pig Version, 11th Edition

Keep your study sessions productive with Test Bank for Human Anatomy And Physiology Laboratory Manual, Fetal Pig Version, 11th Edition, covering essential topics in an easy-to-digest format.

Preview 16 of 283 pages

See the first 16 pages exactly as they appear in the document.

  1. Page 1
    Read page 1 as text

    Exam Name___________________________________ MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) This organ is found in the thoracic cavity. 1) A) liver B) lung C) stomach D) small intestine Answer: B Explanation: A) B) C) D) 2) A patient has a bruise on the ventral surface of the upper limb just distal to the antecubital region. It is located on the ________. 2) A) posterior arm B) posterior forearm C) anterior forearm D) anterior arm Answer: C Explanation: A) B) C) D) 3) Human feet are ________ to the knee. 3) A) posterior B) superior C) distal D) proximal Answer: C Explanation: A) B) C) D) 4) This serous membrane lines the walls of the abdominal cavity and covers its organs. 4) A) pericardium B) pleura C) peritoneum Answer: C Explanation: A) B) C) 5) The ________ surface of the human body faces forward. 5) A) dorsal B) inferior C) ventral D) superior Answer: C Explanation: A) B) C) D) 1

  2. Page 2
  3. Page 3
    Read page 3 as text

    6) The oral cavity is a part of which body system? 6) A) urinary B) nervous C) respiratory D) digestive Answer: D Explanation: A) B) C) D) 7) The umbilical region of the human is on the ________ surface, and the umbilical region of the dog is on the ________ surface. 7) A) anterior, superior B) posterior, superior C) posterior, inferior D) anterior, inferior Answer: D Explanation: A) B) C) D) 8) In anatomical position, the ________. 8) A) upper limbs hang in a natural position at the side of the body B) feet are slightly apart, and the toes point forward C) head is turned to the side D) human is sitting Answer: B Explanation: A) B) C) D) 9) It is useful to divide this body cavity into quadrants for study because it is so large and contains so many organs. 9) A) cranial B) abdominopelvic C) thoracic D) vertebral Answer: B Explanation: A) B) C) D) 10) This set of body terms for orientation and direction depends on anatomical position; the terms have different meanings for humans and four - legged animals. 10) A) dorsal/ventral B) proximal/distal C) anterior/posterior D) medial/lateral Answer: C Explanation: A) B) C) D) 2

  4. Page 4
    Read page 4 as text

    11) This body cavity is encased in bone. 11) A) thoracic B) pelvic C) abdominal D) cranial Answer: D Explanation: A) B) C) D) 12) If you look at an MRI scan that is oval in shape and you can see the liver, vertebra, and spleen, this scan was made in the ________ plane. 12) A) frontal B) transverse C) sagittal Answer: B Explanation: A) B) C) 13) The stomach is found primarily in the ________ quadrant of the abdominopelvic cavity. 13) A) right upper B) left upper C) left lower D) right lower Answer: B Explanation: A) B) C) D) 14) Which region is visible only on the posterior/dorsal body surface? 14) A) buccal B) mammary C) calcaneal D) patellar Answer: C Explanation: A) B) C) D) 15) In humans, the upper limb is ________ to the lower limb. 15) A) superior B) anterior C) proximal D) superficial Answer: A Explanation: A) B) C) D) 16) The pericardium surrounds the ________. 16) A) lungs B) heart C) intestines D) brain Answer: B Explanation: A) B) C) D) 3

  5. Page 5
    Read page 5 as text

    17) These structures are seen in a midsagittal section of the human. 17) A) stomach, kidney B) trachea, lung C) ribs, thigh D) nose, umbilicus (navel) Answer: D Explanation: A) B) C) D) 18) This small body cavity in the head contains the teeth. 18) A) nasal B) orbital C) middle ear D) oral Answer: D Explanation: A) B) C) D) 19) Damage to this serous membrane can cause the lungs to collapse. 19) A) peritoneum B) pericardium C) pleura Answer: C Explanation: A) B) C) 20) The frontal plane divides the body into ________. 20) A) superior and inferior parts B) anterior and posterior parts C) right and left parts Answer: B Explanation: A) B) C) 21) This small body cavity in the head holds the eyes. 21) A) middle ear B) nasal C) orbital D) oral Answer: C Explanation: A) B) C) D) 22) Of the nine regions used by anatomists to divide the abdominopelvic cavity, this one is most superior and medial. 22) A) lumbar B) hypogastric C) umbilical D) epigastric Answer: D Explanation: A) B) C) D) 4

  6. Page 6
    Read page 6 as text

    23) When you open the abdominal cavity of your dissection specimen, you realize that the kidneys are ________ to the intestines. 23) A) ventral B) medial C) proximal D) deep Answer: D Explanation: A) B) C) D) 24) Which type of section passes through the cranial, vertebral (spinal), thoracic, and abdominopelvic cavities? 24) A) midsagittal (medial) B) frontal C) transverse Answer: A Explanation: A) B) C) 25) The mammary region is _______ to the sternal region. 25) A) inferior B) medial C) superior D) lateral Answer: D Explanation: A) B) C) D) 26) These two organs are found in the thorax. 26) A) heart and liver B) liver and stomach C) lungs and stomach D) heart and lungs Answer: D Explanation: A) B) C) D) 27) The term femoral pertains to the ________. 27) A) thigh B) arm C) leg D) forearm Answer: A Explanation: A) B) C) D) 28) The urinary bladder, found in the ________ region of the abdominopelvic cavity, is evenly divided between the two ________ abdominopelvic quadrants. 28) A) umbilical, upper B) hypogastric, lower C) epigastric, lower D) iliac, upper Answer: B Explanation: A) B) C) D) 5

  7. Page 7
    Read page 7 as text

    29) The spinal cord is found in this body cavity. 29) A) thorax and abdominopelvic B) thorax C) vertebral D) cranial Answer: C Explanation: A) B) C) D) 30) ________ is found in the right hypochondriac region. 30) A) Most of the small intestine B) The appendix C) The right lung D) The liver Answer: D Explanation: A) B) C) D) 6

  8. Page 8
    Read page 8 as text

    Answer Key Testname: EX1 1) B 2) C 3) C 4) C 5) C 6) D 7) D 8) B 9) B 10) C 11) D 12) B 13) B 14) C 15) A 16) B 17) D 18) D 19) C 20) B 21) C 22) D 23) D 24) A 25) D 26) D 27) A 28) B 29) C 30) D 7

  9. Page 9
    Read page 9 as text

    Exam Name___________________________________ MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) Which of the following is an organ system? 1) A) brain B) lungs C) heart D) urinary Answer: D Explanation: A) B) C) D) 2) The respiratory system ________. 2) A) cleanses the blood of pathogens and debris B) continuously supplies oxygen to the blood while removing carbon dioxide C) delivers oxygen, carbon dioxide, nutrients and hormones to cells of the body D) rids the body of urea, uric acid, and ammonia Answer: B Explanation: A) B) C) D) 3) The cardiovascular system ________. 3) A) promotes growth and development B) transports blood throughout the body C) eliminates nitrogenous wastes from the body D) cleanses the blood of pathogens and other debris Answer: B Explanation: A) B) C) D) 4) Bones and joints belong to this organ system. 4) A) muscular B) skeletal C) urinary D) nervous Answer: B Explanation: A) B) C) D) 5) The pancreas belongs to the endocrine system, and is an accessory organ of this organ system. 5) A) reproductive B) nervous C) lymphatic D) digestive Answer: D Explanation: A) B) C) D) 1

  10. Page 10
    Read page 10 as text

    6) The spleen, thymus, and tonsils are all part of the ________ system. 6) A) cardiovascular B) respiratory C) lymphatic/immune D) endocrine Answer: C Explanation: A) B) C) D) 7) Name the body system that eliminates nitrogen - containing wastes from the body. 7) A) digestive B) respiratory C) circulatory D) urinary Answer: D Explanation: A) B) C) D) 8) The major organs of this system allow you to draw, play tennis, dance, and frown. 8) A) skeletal B) cardiovascular C) nervous D) muscular Answer: D Explanation: A) B) C) D) 9) This body system is an essential companion to the cardiovascular system because it picks up leaked fluid from the blood vessels and returns it to the blood. 9) A) digestive B) urinary C) lymphatic/immunity D) endocrine Answer: C Explanation: A) B) C) D) 10) The stomach belongs to this organ system. 10) A) respiratory B) reproductive C) cardiovascular D) digestive Answer: D Explanation: A) B) C) D) 11) These organs belong to two organ systems. 11) A) larynx and trachea B) nerves and spinal cord C) ovaries and testes D) bladder and ureters Answer: C Explanation: A) B) C) D) 2

  11. Page 11
    Read page 11 as text

    12) The thyroid gland belongs to this organ system. 12) A) lymphatic/immunity B) endocrine C) nervous D) respiratory Answer: B Explanation: A) B) C) D) 13) This organ is a large muscular tube that ends at the anus. 13) A) trachea B) esophagus C) small intestine D) large intestine Answer: D Explanation: A) B) C) D) 14) The ________ and ________ are part of the respiratory system. 14) A) bronchi, thymus B) lungs, esophagus C) testes, ovaries D) alveoli, trachea Answer: D Explanation: A) B) C) D) 15) The integumentary system ________. 15) A) is a site for blood - cell formation B) protects the deep organs from injury and drying out C) breaks down ingested food D) contributes to the acid - base balance of the blood Answer: B Explanation: A) B) C) D) 16) The major organs of the cardiovascular and respiratory systems, the heart and lungs, reside in the ________ cavity. 16) A) thoracic B) spinal C) abdominopelvic D) cranial Answer: A Explanation: A) B) C) D) 3

  12. Page 12
    Read page 12 as text

    17) Which two body systems contribute to acid - base balance of blood? 17) A) nervous and urinary B) respiratory and endocrine C) cardiovascular and endocrine D) urinary and respiratory Answer: D Explanation: A) B) C) D) 18) The major function of this body system is to keep us healthy by protecting us from foreign substances and pathogens. 18) A) respiratory B) urinary C) lymphatic/immunity D) cardiovascular Answer: C Explanation: A) B) C) D) 4

  13. Page 13
    Read page 13 as text

    Answer Key Testname: EX2 1) D 2) B 3) B 4) B 5) D 6) C 7) D 8) D 9) C 10) D 11) C 12) B 13) D 14) D 15) B 16) A 17) D 18) C 5

  14. Page 14
    Read page 14 as text

    Exam Name___________________________________ MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) This is the formula for calculating the diameter of an unknown microscope field. 1) A) diameter of field A × total magnification of field A = diameter of field B × total magnification of field B B) diameter of field A + total magnification of field A = diameter of field B + total magnification of field B C) diameter of field A + diameter of field B = total magnification of field A + total magnification of field B D) diameter of field A × diameter of field B = total magnification of field A × total magnification of field B Answer: A Explanation: A) B) C) D) 2) You are looking at very lightly stained cells under the microscope, and you want to increase the contrast so that you can see them "better." You ________ the iris diaphragm to ________ the light. 2) A) open, increase B) open, dim C) close, increase D) close, dim Answer: D Explanation: A) B) C) D) 3) If the diameter of your microscope field is 1 mm at low power (10 × ) and your ocular lens is 10 × , then what is the diameter of your field when you switch to the 50 × objective lens? 3) A) 0.02 mm B) 0.2 mm C) 0.002 mm D) 2 mm Answer: B Explanation: A) B) C) D) 4) The ________ is a substage lens that concentrates light on the specimen. 4) A) light source B) condenser C) iris diaphragm lever D) objective lens Answer: B Explanation: A) B) C) D) 1

  15. Page 15
    Read page 15 as text

    5) If your ocular lens is 10 × , and you are using your 45 × objective lens to view a slide, the total magnification is ________. 5) A) 250 × B) 55 × C) 90 × D) 450 × Answer: D Explanation: A) B) C) D) 6) The ________ of the microscope carries three or four objective lenses. 6) A) arm B) base C) ocular D) nosepiece Answer: D Explanation: A) B) C) D) 7) You have learned that the objective lens magnifies the object on the slide, producing the ________ image, and that the ocular lens magnifies that image, forming the ________ image. 7) A) ocular, objective B) objective, real C) real, virtual D) virtual, ocular Answer: C Explanation: A) B) C) D) 8) As you increase the total magnification of the specimen, the working distance ________. 8) A) increases B) decreases C) remains the same Answer: B Explanation: A) B) C) 9) The working distance for a 10 × objective lens is ________. 9) A) much less than the working distance for the 100 × objective lens B) a little bit less than the working distance for the 100 × objective lens C) a little bit greater than the working distance for the 100 × objective lens D) much greater than the working distance for the 100 × objective lens Answer: D Explanation: A) B) C) D) 2

  16. Page 16
    Read page 16 as text

    10) You begin your observations using the ________ lens and the ________ adjustment knob. 10) A) highest - power, fine B) lowest - power, coarse C) midrange - power, fine D) midrange - power, coarse Answer: B Explanation: A) B) C) D) 11) To transport a microscope, hold it ________. 11) A) horizontally, with one hand supporting the objective lenses B) cradled in both arms C) upright, with one hand on its arm and the other hand supporting its base D) close to your body with one arm and cover the top of it with your other arm Answer: C Explanation: A) B) C) D) 12) When you want to study a slide under the microscope, you place it on the ________. 12) A) arm B) stage C) head D) base Answer: B Explanation: A) B) C) D) 13) With the higher power objective lenses, use only this knob to focus. 13) A) fine adjustment knob B) iris diaphragm lever C) course adjustment knob Answer: A Explanation: A) B) C) 14) As you examine the tissue on your slide, you switch to a greater magnification to increase the size of the cells you see. You ________ the light intensity to see better at the greater magnification. 14) A) make no adjustment to B) decrease C) increase Answer: C Explanation: A) B) C) 3

267 more pages in the full document

Unlock it once and it stays in your library, ready to chat with or turn into flashcards.

Unlock the full document
See all

Study this document with CramX

Once it is in your library, every tool can work from it.