Skip to content
Exam Guides

Test Bank for Human Anatomy and Physiology Laboratory Manual, 10th Edition

Test Bank for Human Anatomy and Physiology Laboratory Manual, 10th Edition offers expert-reviewed explanations and practice questions to boost your exam performance.

Preview 16 of 287 pages

See the first 16 pages exactly as they appear in the document.

  1. Page 1
    Read page 1 as text

    Exam Name___________________________________ MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) The umbilical region of the human is on the ________ surface, and the umbilical region of the dog is on the ________ surface. 1) A) anterior, inferior B) posterior, inferior C) posterior, superior D) anterior, superior Answer: A Explanation: A) B) C) D) 2) The mammary region is _______ to the sternal region. 2) A) inferior B) superior C) medial D) lateral Answer: D Explanation: A) B) C) D) 3) The ________ surface of the human body faces forward. 3) A) ventral B) dorsal C) superior D) inferior Answer: A Explanation: A) B) C) D) 4) The spinal cord is found in this body cavity. 4) A) vertebral B) cranial C) thorax D) thorax and abdominopelvic Answer: A Explanation: A) B) C) D) 5) The term femoral pertains to the ________. 5) A) forearm B) arm C) thigh D) leg Answer: C Explanation: A) B) C) D) 1

  2. Page 2
  3. Page 3
    Read page 3 as text

    6) This organ is found in the thoracic cavity. 6) A) stomach B) liver C) lung D) small intestine Answer: C Explanation: A) B) C) D) 7) This body cavity is encased in bone. 7) A) cranial B) pelvic C) thoracic D) abdominal Answer: A Explanation: A) B) C) D) 8) This set of body terms for orientation and direction depends on anatomical position; the terms have different meanings for humans and four - legged animals. 8) A) proximal/distal B) anterior/posterior C) dorsal/ventral D) medial/lateral Answer: B Explanation: A) B) C) D) 9) Which type of section passes through the cranial, vertebral (spinal), thoracic, and abdominopelvic cavities? 9) A) frontal B) transverse C) midsagittal (medial) Answer: C Explanation: A) B) C) 10) It is useful to divide this body cavity into quadrants for study because it is so large and contains so many organs. 10) A) abdominopelvic B) cranial C) vertebral D) thoracic Answer: A Explanation: A) B) C) D) 11) Human feet are ________ to the knee. 11) A) posterior B) superior C) proximal D) distal Answer: D Explanation: A) B) C) D) 2

  4. Page 4
    Read page 4 as text

    12) ________ is found in the right hypochondriac region. 12) A) The liver B) The appendix C) The right lung D) Most of the small intestine Answer: A Explanation: A) B) C) D) 13) These structures are seen in a midsagittal section of the human. 13) A) nose, umbilicus (navel) B) trachea, lung C) stomach, kidney D) ribs, thigh Answer: A Explanation: A) B) C) D) 14) When you open the abdominal cavity of your dissection specimen, you realize that the kidneys are ________ to the intestines. 14) A) proximal B) medial C) deep D) ventral Answer: C Explanation: A) B) C) D) 15) If you look at an MRI scan that is oval in shape and you can see the liver, vertebra, and spleen, this scan was made in the ________ plane. 15) A) transverse B) frontal C) sagittal Answer: A Explanation: A) B) C) 16) This small body cavity in the head holds the eyes. 16) A) oral B) orbital C) middle ear D) nasal Answer: B Explanation: A) B) C) D) 3

  5. Page 5
    Read page 5 as text

    17) In anatomical position, the ________. 17) A) upper limbs hang in a natural position at the side of the body B) human is sitting C) feet are slightly apart, and the toes point forward D) head is turned to the side Answer: C Explanation: A) B) C) D) 18) A patient has a bruise on the ventral surface of the upper limb just distal to the antecubital region. It is located on the ________. 18) A) anterior arm B) posterior forearm C) anterior forearm D) posterior arm Answer: C Explanation: A) B) C) D) 19) The frontal plane divides the body into ________. 19) A) superior and inferior parts B) right and left parts C) anterior and posterior parts Answer: C Explanation: A) B) C) 20) In humans, the upper limb is ________ to the lower limb. 20) A) superficial B) superior C) anterior D) proximal Answer: B Explanation: A) B) C) D) 21) The pericardium surrounds the ________. 21) A) brain B) heart C) lungs D) intestines Answer: B Explanation: A) B) C) D) 4

  6. Page 6
    Read page 6 as text

    22) The oral cavity is a part of which body system? 22) A) nervous B) urinary C) digestive D) respiratory Answer: C Explanation: A) B) C) D) 23) Which region is visible only on the posterior/dorsal body surface? 23) A) mammary B) patellar C) calcaneal D) buccal Answer: C Explanation: A) B) C) D) 24) These two organs are found in the thorax. 24) A) heart and liver B) liver and stomach C) lungs and stomach D) heart and lungs Answer: D Explanation: A) B) C) D) 25) Damage to this serous membrane can cause the lungs to collapse. 25) A) peritoneum B) pericardium C) pleura Answer: C Explanation: A) B) C) 26) The urinary bladder, found in the ________ region of the abdominopelvic cavity, is evenly divided between the two ________ abdominopelvic quadrants. 26) A) epigastric, lower B) iliac, upper C) hypogastric, lower D) umbilical, upper Answer: C Explanation: A) B) C) D) 27) The stomach is found primarily in the ________ quadrant of the abdominopelvic cavity. 27) A) right upper B) left lower C) left upper D) right lower Answer: C Explanation: A) B) C) D) 5

  7. Page 7
    Read page 7 as text

    28) This serous membrane lines the walls of the abdominal cavity and covers its organs. 28) A) pleura B) pericardium C) peritoneum Answer: C Explanation: A) B) C) 29) Of the nine regions used by anatomists to divide the abdominopelvic cavity, this one is most superior and medial. 29) A) lumbar B) epigastric C) hypogastric D) umbilical Answer: B Explanation: A) B) C) D) 30) This small body cavity in the head contains the teeth. 30) A) nasal B) orbital C) oral D) middle ear Answer: C Explanation: A) B) C) D) 6

  8. Page 8
    Read page 8 as text

    Answer Key Testname: EX1 1) A 2) D 3) A 4) A 5) C 6) C 7) A 8) B 9) C 10) A 11) D 12) A 13) A 14) C 15) A 16) B 17) C 18) C 19) C 20) B 21) B 22) C 23) C 24) D 25) C 26) C 27) C 28) C 29) B 30) C 7

  9. Page 9
    Read page 9 as text

    Exam Name___________________________________ MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) Name the body system that eliminates nitrogen - containing wastes from the body. 1) A) circulatory B) digestive C) urinary D) respiratory Answer: C Explanation: A) B) C) D) 2) The thyroid gland belongs to this organ system. 2) A) endocrine B) lymphatic/immunity C) respiratory D) nervous Answer: A Explanation: A) B) C) D) 3) Which of the following is an organ system? 3) A) heart B) lungs C) brain D) urinary Answer: D Explanation: A) B) C) D) 4) The integumentary system ________. 4) A) protects the deep organs from injury and drying out B) breaks down ingested food C) is a site for blood - cell formation D) contributes to the acid - base balance of the blood Answer: A Explanation: A) B) C) D) 5) The respiratory system ________. 5) A) cleanses the blood of pathogens and debris B) rids the body of urea, uric acid, and ammonia C) continuously supplies oxygen to the blood while removing carbon dioxide D) delivers oxygen, carbon dioxide, nutrients and hormones to cells of the body Answer: C Explanation: A) B) C) D) 1

  10. Page 10
    Read page 10 as text

    6) The cardiovascular system ________. 6) A) promotes growth and development B) transports blood throughout the body C) cleanses the blood of pathogens and other debris D) eliminates nitrogenous wastes from the body Answer: B Explanation: A) B) C) D) 7) This body system is an essential companion to the cardiovascular system because it picks up leaked fluid from the blood vessels and returns it to the blood. 7) A) digestive B) urinary C) endocrine D) lymphatic/immunity Answer: D Explanation: A) B) C) D) 8) The major organs of this system allow you to draw, play tennis, dance, and frown. 8) A) cardiovascular B) nervous C) skeletal D) muscular Answer: D Explanation: A) B) C) D) 9) The major function of this body system is to keep us healthy by protecting us from foreign substances and pathogens. 9) A) respiratory B) urinary C) lymphatic/immunity D) cardiovascular Answer: C Explanation: A) B) C) D) 10) This organ is a large muscular tube that ends at the anus. 10) A) trachea B) large intestine C) esophagus D) small intestine Answer: B Explanation: A) B) C) D) 2

  11. Page 11
    Read page 11 as text

    11) Which two body systems contribute to acid - base balance of blood? 11) A) cardiovascular and endocrine B) respiratory and endocrine C) urinary and respiratory D) nervous and urinary Answer: C Explanation: A) B) C) D) 12) The spleen, thymus, and tonsils are all part of the ________ system. 12) A) lymphatic/immune B) endocrine C) respiratory D) cardiovascular Answer: A Explanation: A) B) C) D) 13) The ________ and ________ are part of the respiratory system. 13) A) lungs, esophagus B) alveoli, trachea C) bronchi, thymus D) testes, ovaries Answer: B Explanation: A) B) C) D) 14) Bones and joints belong to this organ system. 14) A) skeletal B) muscular C) nervous D) urinary Answer: A Explanation: A) B) C) D) 15) The pancreas belongs to the endocrine system, and is an accessory organ of this organ system. 15) A) digestive B) reproductive C) nervous D) lymphatic Answer: A Explanation: A) B) C) D) 3

  12. Page 12
    Read page 12 as text

    16) The major organs of the cardiovascular and respiratory systems, the heart and lungs, reside in the ________ cavity. 16) A) cranial B) abdominopelvic C) spinal D) thoracic Answer: D Explanation: A) B) C) D) 17) The stomach belongs to this organ system. 17) A) digestive B) reproductive C) cardiovascular D) respiratory Answer: A Explanation: A) B) C) D) 18) These organs belong to two organ systems. 18) A) ovaries and testes B) bladder and ureters C) larynx and trachea D) nerves and spinal cord Answer: A Explanation: A) B) C) D) 4

  13. Page 13
    Read page 13 as text

    Answer Key Testname: EX2 1) C 2) A 3) D 4) A 5) C 6) B 7) D 8) D 9) C 10) B 11) C 12) A 13) B 14) A 15) A 16) D 17) A 18) A 5

  14. Page 14
    Read page 14 as text

    Exam Name___________________________________ MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) To transport a microscope, hold it ________. 1) A) horizontally, with one hand supporting the objective lenses B) cradled in both arms C) upright, with one hand on its arm and the other hand supporting its base D) close to your body with one arm and cover the top of it with your other arm Answer: C Explanation: A) B) C) D) 2) You are looking at very lightly stained cells under the microscope, and you want to increase the contrast so that you can see them "better." You ________ the iris diaphragm to ________ the light. 2) A) close, dim B) open, increase C) open, dim D) close, increase Answer: A Explanation: A) B) C) D) 3) With the higher power objective lenses, use only this knob to focus. 3) A) fine adjustment knob B) iris diaphragm lever C) course adjustment knob Answer: A Explanation: A) B) C) 4) If your ocular lens is 10 × , and you are using your 45 × objective lens to view a slide, the total magnification is ________. 4) A) 250 × B) 90 × C) 55 × D) 450 × Answer: D Explanation: A) B) C) D) 1

  15. Page 15
    Read page 15 as text

    5) This is the formula for calculating the diameter of an unknown microscope field. 5) A) diameter of field A × total magnification of field A = diameter of field B × total magnification of field B B) diameter of field A + total magnification of field A = diameter of field B + total magnification of field B C) diameter of field A × diameter of field B = total magnification of field A × total magnification of field B D) diameter of field A + diameter of field B = total magnification of field A + total magnification of field B Answer: A Explanation: A) B) C) D) 6) As you increase the total magnification of the specimen, the working distance ________. 6) A) decreases B) remains the same C) increases Answer: A Explanation: A) B) C) 7) You prepare a wet mount of your own cheek cells and place it under the microscope, but find that you cannot see any detail of the cells. What can you do to make details more visible? 7) A) view at a higher power B) view at a lower power C) increase light intensity D) prepare another slide and stain with methylene blue Answer: D Explanation: A) B) C) D) 8) The ability to discriminate two close objects as separate is called ________. 8) A) working distance B) virtual image C) resolution (or resolving power) D) parfocal Answer: C Explanation: A) B) C) D) 2

  16. Page 16
    Read page 16 as text

    9) You have learned that the objective lens magnifies the object on the slide, producing the ________ image, and that the ocular lens magnifies that image, forming the ________ image. 9) A) real, virtual B) objective, real C) ocular, objective D) virtual, ocular Answer: A Explanation: A) B) C) D) 10) When you want to study a slide under the microscope, you place it on the ________. 10) A) base B) stage C) arm D) head Answer: B Explanation: A) B) C) D) 11) If a circular object seen in your low - power field (diameter 1 mm) occupies about 1/4 of the diameter of the field, the object's diameter is about ________. 11) A) 0.25 μm B) 2.5 μm C) 25 μm D) 250 μm Answer: D Explanation: A) B) C) D) 12) As you examine the tissue on your slide, you switch to a greater magnification to increase the size of the cells you see. You ________ the light intensity to see better at the greater magnification. 12) A) increase B) make no adjustment to C) decrease Answer: A Explanation: A) B) C) 13) The ________ of the microscope carries three or four objective lenses. 13) A) nosepiece B) arm C) base D) ocular Answer: A Explanation: A) B) C) D) 3

271 more pages in the full document

Unlock it once and it stays in your library, ready to chat with or turn into flashcards.

Unlock the full document
See all

Study this document with CramX

Once it is in your library, every tool can work from it.